Waarom een inklapbare crosstrainer?

Waarom een inklapbare crosstrainer?

Wanneer je graag thuis wilt sporten, dan zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan trainen met dumbbells om zo je spieren te doen laten groeien of je kiest ervoor om je conditie te verbeteren en in lichaamsgewicht lichter te worden. Kies je voor deze laatste optie, dan is een crosstrainer hiervoor bij uitstek geschikt. Met een crosstrainer train je namelijk praktisch je hele lijf. Toch kan het handig zijn om thuis te kiezen voor een inklapbare crosstrainer. Waarom en welke voordelen dit met zich meebrengt, vertellen we je in dit artikel.

Het kost je weinig ruimte

Een gemiddelde crosstrainer die niet inklapbaar is, neemt natuurlijk vrij veel ruimte in beslag. Niet alleen het apparaat zelf heeft de nodige ruimte nodig, maar ook de bewegingsruimte tijdens een workout moet rekening mee gehouden worden. Vooral wanneer je je crosstrainer op de slaapkamer neer wilt zetten, is het niet altijd praktisch dat deze er de hele tijd blijft staat. Door de kiezen voor een inklapbaar model, kun je hem na je workout eenvoudig inklappen en weer opbergen. Dit scheelt je vaak tot wel zeker de helft van de ruimte. Die voor niets zijn ze daarom zo ontzettend populair voor thuis. Wanneer je op zoek gaat naar een inklapbare variant, kijk dan wel naar de Beste crosstrainers (getest), zodat je zeker weet dat mensen op basis van hun eigen ervaringen hun bevindingen hebben gedaan.

Je traint je hele lichaam

Uiteraard maakt het niet veel uit of je nu kiest voor een inklapbare crosstrainer of een normale variant. In beide gevallen kun je er namelijk ontzettend effectief mee trainen. Niet alleen train je er je benen mee, maar ook je bovenlichaam en je core wordt getraind. Dit maakt het dat de crosstrainer voor thuis een perfect apparaat is om eigenlijk met één sessie je volledige lichaam te kunnen trainen. Waar je anders een hometrainer, loopband en misschien zelfs nog wel een roeiapparaat nodig hebt, kun je met de Focus Fitness Fox 5 crosstrainer alles in één sessie trainen. Het gebruik van een inklapbare crosstrainer scheelt je dus niet alleen ontzettend veel ruimte, maar het trainen op een crosstrainer in het algemeen scheelt je dus ook een hele hoop tijd.