De 3 mooiste steden in Italië

De 3 mooiste steden in Italië

Ga je binnenkort op vakantie naar Rome, Venetië of Napels? Of wellicht ga je met je partner een stedentrip maken naar één van deze drie prachtige steden? Het is altijd fijn om een aantal bezienswaardigheden op je lijstje te hebben staan, zodat je ter plekke niets meer hoeft uit te zoeken. Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Rome

Het voordeel van Rome is, dat je heel veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar kunt bezoeken. Dit scheelt natuurlijk veel reiskosten, maar ook veel reistijd. Natuurlijk mag het Colosseum niet ontbreken op je lijstje van bezienswaardigheden. Dit bouwwerk is zeer indrukwekkend om te zien, neem alleen al het gangenstelsel die je van dichtbij kunt bezichtigen. Hier liepen vroeger de wilde dieren en de gladiatoren die een paar seconden later de Arena zouden betreden om te strijden op leven en dood. Vaticaanstad is ook echt een plek waar je heen moet gaan. De indrukwekkende Sint-Pieter met zijn indrukwekkende afmetingen is ook echt een bezoek waard. Nieuwsgierig naar de historie van Vaticaanstad? Ga dan naar het Vaticaans museum wat je hier kunt vinden. Breng ook een bezoek aan het Pantheon in Rome, dit prachtige bouwwerk is indrukwekkend om te zien.

Venetië

Ga je naar Venetië? Dat is een uitstekende keuze! Zeker als je houdt van historie, nieuw avontuur en romantiek. Hoe heerlijk is het om in een gondel te stappen met een goede fles wijn en over de Canal Grande te varen? Deze hoofdvaarroute is maar liefst vier kilometer lang, dus onderweg ga je heel veel van Venetië zien! Een bezoek aan Piazza San Marco is ook echt een aanrader. Een prachtig plein, waar je veel mensen kunt kijken en dat wordt omringd door schitterende gebouwen. Ga ook naar het Dogepaleis, zeker het bezoeken waard!

Napels

Naples Italie ligt aan de Middellandse Zee en is een stad die zich prima leent voor een vakantie of stedentrip. Met zijn vijf miljoen inwoners is deze stad een stuk kleiner als bijvoorbeeld Rome, maar dat maakt het juist ook weer overzichtelijk. Bezoeker hier zeker de oude haven, het Palazzo Real en ga met een boot naar het eiland Capri. Dit eiland is klein (10 m2), maar dat het maakt het juist zo leuk om te bezoeken. Ga hier lekker even lunchen en geniet van de uitstekende visgerechten. Ook de vulkaan de Vesuvius ligt dichtbij Napels, net als de ruïnes van de beroemde stad Pompeï, een stad die ooit bedolven werd door lava van een vulkaanuitbarsting. Absoluut een bezoekje waard dus!