Je garderobe verduurzamen doe je zo!

Je garderobe verduurzamen doe je zo!

Ben jij een man met een propvolle kledingkast? Wordt het nu echt tijd om je garderobe te gaan verduurzamen? Omdat je graag actief iets wilt doen aan een schonere wereld? Waarbij je ook nog eens meer overzicht krijgt over je garderobe en wellicht hiermee geld kunt besparen? Wij hebben een aantal goede tips voor je, waarmee jij jouw garderobe kunt verduurzamen!

Tweedehands

Je ziet steeds meer winkels die tweedehands kleding verkopen. Naast de kringloopwinkels kun je voor tweedehandskleding ook prima terecht bij zogenaamde vintagewinkels. Je zult verbaasd zijn over de keuze die je hier aantreft, de kwaliteit van de kleding, maar vooral ook over de lage prijzen. Tweedehands kleding heeft als voordeel dat er voor jou geen nieuwe kleding meer gemaakt hoeft te worden, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Wat ook een voordeel is van tweedehands kleding, is dat je stijlen gaat tegenkomen, waarvan je nooit had gedacht dat je ze leuk zou vinden. Denk hierbij aan gave sixties kleding, met bijpassende accessoires. Super toch?

Denk twee keer na voordat je iets koopt

Kopen, kopen, kopen. Dat is vooral wat we altijd hebben gedaan. Misschien beschik jij ook wel over kledingkasten vol met kleding, waarbij je jezelf misschien weleens afvraag, wanneer je dit alles ooit nog gaat dragen. Het is dan ook heel belangrijk om bij iedere aankoop twee keer na te denken. Stel jezelf vragen als; hoe vaak ga ik dit dragen? Waar past het kledingstuk bij? Is dit kledingstuk een modegril of kan ik het de komende jaren dragen? Ook doe je er verstandig aan, als je iets nieuws gaat kopen, je dan kiest voor duurzame kwaliteitskleding. Hier heb je jarenlang plezier van, bovendien hoeft er tussentijds voor jou geen nieuwe kleding te hoeven gemaakt, wat goed is voor het milieu.

Kies voor bamboe

Bamboe is materiaal waarvoor geen kunstmatige bewatering nodig is, om het te laten groeien. Hier komt bij dat bamboe volledig biologisch geteeld kan worden. Dit maakt bamboe het ideale materiaal voor mensen die over willen stappen op een duurzame garderobe. Herenkleding van bamboestof is bijvoorbeeld ideaal voor mannen die bewust kiezen voor een schonere wereld. Deze kleding ademt goed, neemt vocht op en zit bovendien ook nog eens heerlijk comfortabel. Iets voor jou?