De voordelen van een zit-sta bureau

De voordelen van een zit-sta bureau

Het zit-sta bureau is een type bureau dat je in staat stelt om de hoogte van je bureau aan te passen naar een zittende of staande positie. Dit kan gunstig zijn voor als je niet te lang wil zitten, omdat het kan helpen het risico op gezondheidsproblemen als gevolg van een zittende levensstijl te verminderen. In dit artikel nemen we de voordelen van een zit-sta bureau met je door.

Waarom een zit-sta bureau?

Langdurig zitten wordt in verband gebracht met een aantal gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, hartaandoeningen en kanker. Daarom zal alles wat je kan helpen om de hoeveelheid tijd die je zittend doorbrengt te verminderen, meerdere gezondheidsvoordelen met zich meebrengen.

Een zit sta bureau is daarom een goede manier om de hoeveelheid tijd die je zittend doorbrengt te verminderen, omdat je gemakkelijk kunt wisselen tussen zitten en staan. Dit kan je mede helpen om je activiteitsniveau gedurende een dag te verhogen. Dit heeft weer meerdere gezondheidsvoordelen, zoals dat het je kan helpen om gewicht te verliezen.

Een zit-sta bureau kan u helpen gewicht te verliezen

Als je wilt afvallen, kan een zit-sta bureau een nuttig hulpmiddel zijn. Uit een onderzoek bleek dat mensen die gebruik maakten van een zit-sta bureau gemiddeld 54 calorieën per uur extra verbrandden, vergeleken met mensen die geen gebruik maken van een zit-sta bureau.

Gewichtstoename wordt veroorzaakt door meer calorieën in te nemen dan je verbrandt. Omgekeerd leidt het verbranden van meer calorieën dan je binnenkrijgt tot gewichtsverlies. Hoewel lichaamsbeweging de meest effectieve manier is om snel calorieën te verbranden, kan gewoon staan in plaats van zitten ook helpen. In vergelijking met een middag zittend werk, blijkt eenzelfde hoeveelheid tijd staand doorgebracht meer dan 170 extra calorieën te verbranden. Dat is ongeveer 1000 extra verbrande calorieën per week door elke middag gewoon achter uw bureau te staan. Dit calorieverschil zou een van de redenen kunnen zijn waarom langer zitten zo sterk in verband wordt gebracht met obesitas en stofwisselingsziekten.

Een zit-sta bureau zorgt voor een hogere productiviteit

Het is een bekend feit dat wanneer je regelmatig een pauze houdt je uiteindelijk productiever bent over een gehele dag. Maar wist je ook dat wanneer je gebruik maakt van een zit-sta bureau je 46% productiever bent dan degene die dat niet deden? Uit een recent onderzoek van de University of Texas is gebleken dat je door gedurende de dag te bewegen en van houding te veranderen, je alerter en meer geconcentreerd blijft. Dit leidt weer tot een hogere productiviteit.

Een zit-sta bureau kan rugpijn verminderen

Rugpijn is een van de meest voorkomende klachten bij persen met een zittend beroep. Om te bepalen of sta-bureaus dit zouden kunnen verbeteren, zijn er verschillende onderzoeken gedaan bij werknemers met langdurige rugpijn. Deelnemers aan het experiment meldden tot 32% verbetering van de lage rugpijn na enkele weken gebruik van sta-bureaus. Uit ander onderzoek, wees uit dat het gebruik van een zit-sta bureau de pijn in de bovenrug en nek met 54% verminderde na slechts 4 weken. Bovendien werden sommige van deze verbeteringen binnen een periode van 2 weken weer ongedaan gemaakt door het verwijderen van de zit-sta bureaus.

Staand werken geeft meer energie

Hoog-laag bureaus lijken een positieve invloed te hebben op ons algemene welzijn. Onderzoek toont aan dat personen met een sta-bureau minder stress en vermoeidheid ervaren dan degenen die de hele werkdag bleven zitten. Bovendien meldde 87% van de mensen met een sta-bureau dat ze de hele dag energieker waren. Bij het terugkeren naar hun oude bureaus, keerden hun algemene gemoedstoestand terug naar hun oorspronkelijke niveau. Deze bevindingen sluiten aan bij eerder onderzoek naar zitten en geestelijke gezondheid, dat een verband legt tussen zitten en een verhoogd risico op zowel depressie als angst.

Lees tips om de juiste zit sta bureau te kopen op de website van Quiesco. Zij creëren en selecteren de beste ergonomische oplossingen op basis van de principes van gezond werken én gezond slapen. De MOGI zit sta bureau is hun meest verkochte bureau.