Hoe kom je op eigen kracht bovenaan in Google?

Hoe kom je op eigen kracht bovenaan in Google?

Ben je ontevreden over je positie als het gaat om je ranking in Google? Heb je het gevoel dat je hierdoor tekort uit je website haalt? Maar heb je niet de middelen om mensen in te huren die jouw ranking kunnen verbeteren? Wist je dat je heel veel zelf kunt doen, om deze ranking te verbeteren, zonder dat je hiervoor kosten hoeft te maken? Hoe je dit dan aan moet pakken? Dat kun je in onderstaand blog lezen!

Longtail zoekwoorden

Wist dat je heel veel bedrijven vaak maar één zoekwoord verwerken in hun teksten? Hier ligt voor jou een enorme kans! Door long tail zoekwoorden te gebruiken, kun je er namelijk voor zorgen dat je hoger komt te staan in Google. Veel mensen geven namelijk zoekopdrachten in, die bestaan uit meer dan één zoekwoord; denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘fietsen huren in Antwerpen’. Heb jij een website, waarbij je verschillende diensten aanbiedt? Denk er dan eens over om extra domeinnamen voor SEO doeleinden vast te leggen. Neem hierbij bovenstaand voorbeeld van de fietsverhuur in Antwerpen, in dit geval kun je bijvoorbeeld ook een domeinnaam vastleggen die zich richt op tandem verhuur in Antwerpen. In dit geval specialiseer je jezelf op dit gebied en kun je ook je SEO hierop afstemmen, wat gegarandeerd leidt tot veel klanten!

Doe aan linkbuilding

Linkbuilding is een gratis manier, om hoger in Google te ranken. Hierbij bouw je als het ware een netwerk van links op, die ervoor zorgen dat je hoger komt te staan in Google. Hierbij gaat Google ervan uit dat als er veel links naar jouw website verwijzen, dat deze relevant is voor degene die ergens naar op zoek is. Hoe je aan deze links komt? Heb je relaties (klanten, leveranciers, zakenpartners) die een website hebben? Vraag of je een (gast)blog mag schrijven met een link naar jouw website erin en plaats deze op hun site. Andersom mag dit natuurlijk ook, waarmee je feitelijk links aan het ruilen bent; een gratis manier om hoger te ranken dus.

Verse content

Als je wekelijks een nieuwe blog plaatst op je website, zal Google dit als positief ervaren. Voor iemand die ergens naar op zoek is, is het namelijk belangrijk dat de informatie die ze op een site tegenkomen relevant en actueel is. Kun je nu eenvoudig zelf blogs plaatsen, of moet je dit door iemand laten doen op je eigen website? Door te kiezen voor een X WordPress website, zul je merken dat je veel meer zelf kunt doen. Dit bespaart kosten en je bent veel flexibeler!