Wat is er te doen in Florence?

Wat is er te doen in Florence?

Florence is een prachtige stad in Italië en er is van alles te doen. Je kunt genieten van de historische bezienswaardigheden, zoals het Palazzo Vecchio of de Dom van Florence, maar ook lekker shoppen of een drankje doen op één van de gezellige pleinen. Er zijn verschillende musea en galeries waar je naartoe kunt gaan, zoals het Uffizi-museum of het Bargello. Of wat dacht je ervan om een wandeling door de Toscaanse heuvels te maken of een boottocht over de Arno te maken? Florence heeft voor ieder wat wils. Onze favoriete activiteiten in Florence lees je hieronder.

Uffizi museum

Palazzo degli Uffizi, meestal simpelweg Uffizi genoemd, is een oud gebouw in de Italiaanse stad Florence. Dit grote stadspaleis werd vroeger gebruikt als kantoor voor administratie en andere zaken. Tegenwoordig is het een van de grootste en bekendste kunstmusea ter wereld. In het Uffizi vind je werken van onder andere Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli en Raffaëllo. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje te brengen!

Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is een brug over de Arno in Florence. Deze brug is uniek omdat er winkels op zijn gebouwd. Je vindt er allerlei soorten winkels, van juweliers tot lederwaren en souvenirs. De Ponte Vecchio is een populaire plek onder toeristen en zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Florence!

Duomo

De Dom van Florence, officieel Santa Maria del Fiore genoemd, is de kerk die in de stad Florence te bewonderen is. Het is een enorme kerk met een prachtig interieur en uitzicht over de stad. De bouw van de kerk is begonnen in 1296 en het duurde ongeveer 140 jaar voordat de kerk af was. De Dom van Florence is zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Florence!

Galleria dell'Accademia

De Galleria dell'Accademia is een kunstmuseum in Florence. Het museum is vooral bekend vanwege het beeld van David van Michelangelo. Dit beeld staat in de hal van het museum en is ongeveer 13 meter hoog. Naast het beeld van David vind je in het museum ook werken van onder andere Leonardo da Vinci, Michelangelo en Raffaëllo.