De leukste puzzels voor tijdens je vakantie

De leukste puzzels voor tijdens je vakantie

Op vakantie ben je overdag vaak erg druk met het bekijken van mooie gebouwen, het bezoeken van musea en andere activiteiten. Ben je een dagje bij het zwembad? Dan doe je het meestal even wat rustiger aan. Wil je tijdens je vakantie even lekker ontspannen met een puzzel? Dan hebben wij de leukste puzzels voor je op een rijtje gezet. Je kunt kiezen uit kruiswoordpuzzels, sudoku's of andere puzzels. In dit artikel lees je alles over het maken van puzzels.

Kruiswoordpuzzels

Al meer dan 100 jaar maken we in Europa kruiswoordpuzzels. De eerste kruiswoordpuzzel verscheen in 1913 al in Engeland. Sindsdien zijn kruiswoordpuzzels uitgegroeid tot een populaire vorm van puzzel. De kruiswoordpuzzel bestaat uit een grid met lege kamers waarbij je kruisende woorden moet invullen. De kamers krijgen een nummer of letter als aanduiding. Om het kruiswoordpuzzel te maken, moet je de kruisende woorden invullen die bij elkaar horen en korte hint-woorden geven in kamers als aanwijzing.

Sudokus

Naast kruiswoordpuzzels kun je ook kiezen voor sudoku's tijdens je vakantie. Sudoku is een logische puzzel waarbij je getallen moet invullen in een kijkgat. Het kijkgat bestaat uit 9 kamers, elke kamer heeft weer 3 binnenkamers. In de kamers moet je getallen invullen van 1 tot en met 9. Elke kamer, kolom en rij mag maar 1 keer hetzelfde cijfer krijgen. Zo kun je alle getallen invullen in een sudoku puzzel.

Andere puzzels

Naast kruiswoordpuzzels en sudokus kun je ook kiezen voor andere puzzels. Denk aan kleurpuzzels, binaire puzzels en cijferpuzzels. Sommige puzzels zijn makkelijk en anderen juist wat moeilijker. Maar wat je ook kiest, met een puzzel kom je op vakantie heerlijk tot rust. Je kunt hiervoor een puzzelboek meenemen op vakantie, met hierin vaak honderden puzzels die steeds wat moeilijker worden.

Je kunt er echter ook voor kiezen om de puzzels online te maken, of via een applicatie op je telefoon. Je moet dan natuurlijk wel zorgen dat je internet hebt tijdens je vakantie. Toch vinden veel mensen het fijner om puzzels te maken met pen en papier. Met wat leuke puzzels kun je lekker ontspannen tijdens je vakantie en kun je ook nog wat leren.