Gevoel van echt even weg in eigen land!

Gevoel van echt even weg in eigen land!

Als je toe bent aan vakantie maar niet te ver wil reizen, zijn er genoeg opties binnen Nederland. Ons kleine landje kent veel mooie bestemmingen, met rustgevende natuur, mooie stranden en leuke activiteiten. De Waddeneilanden zijn bijvoorbeeldeen ideale locatie om je vakantie door te brengen. Hieronder meer informatie over de Waddeneilanden en wat je er allemaal kunt doen.

De Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden liggen in het noorden van het land, een stuk van het vaste land af in het water. Texel is de grootste en meest bekende van de eilanden. Hierna komen Terschelling en Ameland. Verder heb je in Nederland nog Vlieland en Schiermonnikoog. De eilanden staan bekend als leuke vakantiebestemmingen. Je kunt er enorm veel doen en er zijn mooie bossen, duinen en stranden. Vooral huisjes zijn erg populair om te huren op de eilanden. Online heb je gemakkelijk en snel je vakantiehuisje geboekt.

Voordat je vertrekt

De Waddeneilanden zijn alleen te bereiken per boot. Deze oversteek kun je maken met of zonder auto. Ook met fietsen of motoren is het mogelijk om te reizen. Meestal is het niet nodig om een plek op de veerboot te reserveren. Op internet kun je meer informatie vinden over de oversteek. Vlieland en Schiermonnikoog zijn wel autovrij, dus hou hier rekening mee voordat je de reis boekt.

Wat is er te doen?

Er valt genoeg te zien en te doen op de Waddeneilanden. Er zijn mooie bossen, stranden en andere natuur. De eilanden zijn erg rustgevend en geschikt om je even terug te trekken van ons vaak drukke, dichtbevolkte land. Door de ligging aan zee zijn er veel diersoorten en planten te ontdekken, bijvoorbeeld zeehonden. Ook voor sportieve activiteiten zijn de Waddeneilanden ideaal. Je kunt er watersporten, fietsen, wandelen, wadlopen en nog veel meer. Op internet kun je meer informatie vinden over de individuele eilanden en wat je er allemaal kunt doen. Bijvoorbeeld 5 leuke activiteiten om te doen op Ameland. De eilanden verschillen van elkaar en wat je allemaal kunt doen hangt af van het eiland. Je kunt je reis ook combineren en meteen meerdere eilanden bezoeken. Soms kun je als het eb is zelfs te voet oversteken naar een van de andere eilanden.