Binnenkort verhuizen? Zo kies je het beste verhuisbedrijf

Binnenkort verhuizen? Zo kies je het beste verhuisbedrijf

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning of appartement, zijn er veel dingen waar je op moet letten. Soms voelt het alsof je de hele dag bezig bent met van alles regelen en uitzoeken. Zo moet je overal je adres wijzigen, verzekeringen regelen, bezorgdatums kiezen, mensen regelen om te klussen en nog veel meer. Ook moet je natuurlijk je oude spullen en meubels laten verhuizen. Als je geluk hebt ken je iemand in de familie met een grote bus of vrachtwagen. Zo niet? Dan moet je een verhuisbedrijf inschakelen. Maar hoe kies je nou een goed verhuisbedrijf in de buurt?

Regelen van de verhuizing

De weken waarin je verhuist zijn erg chaotisch en stressvol. Ook het verhuizen van al je spullen zorgt voor veel stress. Je wilt natuurlijk dat dit erg zorgvuldig gaat, zonder schade aan je spullen. Ook wil je een betrouwbaar verhuisbedrijf uitkiezen. Je wilt natuurlijk niet dat ze te laat komen, of dat ze achteraf andere kosten rekenen dan jullie hadden afgesproken. Dit blijkt niet altijd even vanzelfsprekend. Veel mensen hebben klachten bij verhuisbedrijven, met mensen die niet komen opdagen, schade aan spullen, of zelfs spullen die kwijtraken. Je hebt in Nederland erkende en niet-erkende verhuisbedrijven. Erkende verhuisbedrijven werken volgens dezelfde voorwaarden en regels, waardoor je niet snel voor verrassingen komt te staan.

Een goede keuze maken

Wil jij een goede keuze maken? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Vaak kun je van te voren een afspraak maken om een schatting te maken van je spullen (en dus de kosten van de verhuizing). Ook is het slim om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. Kijk bij het maken van je keuze niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden. Wat ook handig kan zijn, is om online ervaringen op te zoeken van andere klanten. Zo kun je zien of andere mensen ook tevreden waren bij dit bedrijf.

Zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Dan kun je gebruikmaken van de website Sirelo.nl. Hier kun je verhuisbedrijven gemakkelijk met elkaar vergelijken, om zo tot de beste keuze te komen. Sirelo is een onafhankelijke partij, waardoor je eerlijke, objectieve informatie kunt vinden over alle verhuisbedrijven bij jou in de buurt.