Wat is rum?

Wat is rum?

Rum is een drank die al eeuwenlang wordt gedronken en erg populair is bij veel mensen. Het is een alcoholische drank die wordt gemaakt met suikerriet en is vaak versterkt met verschillende kruiden en specerijen. Er zijn veel verschillende soorten rum verkrijgbaar, variërend van licht naar donker, van zoet tot droog. Rum is een veelzijdige drank en kan worden gebruikt in verschillende cocktails en mixen, waardoor het een geweldige drank is voor iedereen die van een lekker drankje houdt. In dit blog zullen we de geschiedenis van rum bekijken, de verschillende mixen die je ermee kunt maken bespreken, ook kun je lezen wat zoal de voordelen zijn van het drinken van rum. Lees je mee?

Geschiedenis van rum

Rum heeft een lange en interessante geschiedenis. Het werd voor het eerst gemaakt in de landen rond de Caraïben, als een bijproduct van suikerriet dat werd geperst om suiker te maken. De oorsprong van de naam is onbekend, maar er zijn veel theorieën over waar het vandaan komt, variërend van de Engelse woorden 'rumbullion' en 'rumbustion', wat verwarring en lawaai betekent. De drank werd al snel populair in Noord-Amerika, waar het werd gebruikt als betaalmiddel en als beloning voor de zeelui. De Britse Royal Navy had zelfs een dagelijkse rum-rationering voor hun matrozen, en de drank was zo populair dat de regering een 'rum tax' invoerde.

Mixen met rum

Rum is een veelzijdige drank die wordt gebruikt in een breed scala aan cocktails en mixen. De meest bekende is natuurlijk de Cuba Libre, een mix van rum, cola, en limoensap. Andere populaire mixen zijn de Mai Tai, met rum, oranjebitter, limoensap en oranjebloesemwater, en de Daiquiri, met rum, limoensap, suiker en sinaasappelsap. Er zijn ook veel andere mixen die je kunt maken met rum, zoals de Mojito, een mix van rum, munt, limoensap en suiker, en de Hurricane, een mix van rum, ananassap, oranjebitter en limoensap. Er zijn veel verschillende manieren om rum te mixen, dus het is een geweldige optie voor iedereen die graag experimenteert met cocktails.

Voordelen van rum

Rum is niet alleen lekker, maar het heeft ook nog eens voordelen voor de gezondheid. Zo kan deze drank bijvoorbeeld helpen bij de spijsvertering, omdat het kruiden en specerijen bevat die je lichaam helpen voedingsstoffen te absorberen en voedsel te verteren. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop, omdat het bepaalde mineralen en voedingsstoffen bevat. Je leest het; rum is niet alleen een heerlijk drankje, het is ook nog eens goed voor de gezondheid!