Wat leer je van een coaching traject?

Wat leer je van een coaching traject?

Een coaching traject kan zeer waardevol zijn als je merkt dat je niet zo lekker in je vel zit op je werk. Dit kan komen doordat je niet goed op kunt schieten met je nieuwe manager of omdat je al jaren de wens hebt om in een hele andere branche aan de slag te gaan. Maar wat houd je tegen? Je salaris? Pensioen? De auto van de zaak? Vaak zijn dit redenen om maar te blijven zitten waar je zit. Zonde! Een coaching traject kan je juist inzichten geven, waardoor je zult zien dat een verandering echt niet altijd hoeft te leiden tot bijvoorbeeld minder salaris, minder pensioen of het niet meer kunnen beschikken over een auto van de zaak. Het kan je juist soms meer opleveren dan je nu hebt! Bovendien zul je er een stuk gelukkiger van worden dan je nu bent. Dat is ook veel waard toch?

Verandering onder professionele begeleiding

Wordt het de hoogste tijd voor verandering in je werk? Wil je graag hogerop, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Overweeg je om in een totaal nieuwe branche aan de slag te gaan? Wat je ook graag wilt, je doet er verstandig aan om hierbij een coach in de arm te nemen. Deze coach kan prima doorgronden wat je eigenlijk het liefste wil en wat het beste voor je is. Door het opmaken van een profiel heeft deze coach haarscherp in beeld wie jij bent, hoe jij bent en hoe jij het beste tot je recht komt. Een methode die hierbij gebruikt kan worden om een scherp profiel op te stellen is het DISC model. Dit model wordt veel gebruikt voor teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Aan de hand van vragen kan er worden bepaald wat voor gedragsstijl iemand heeft. Hierbij staat bijvoorbeeld groen voor een stabiel persoon en rood voor iemand die actief en daadkrachtig is. Aan de hand van dit DISC profiel krijg je inzicht in wat voor persoonlijkheid je hebt en welke job of branche hier het beste bij past. Hiermee pak je jouw verandering professioneel aan. Super toch?

Coach in de buurt

Woonachtig in regio Brussel? Business coaching Brussel is online snel gevonden, zodat je snel aan de slag kunt gaan met jouw traject. Het is natuurlijk ideaal als je niet veel kilometers hoeft te maken om gesprekken te voeren met je coach. Voordeel van een coach uit dezelfde regio als jij, is dat deze coach op de hoogte is van de gebruiken en cultuur van de regio Brussel. Die voorsprong hebben jullie samen al te pakken, dat wordt gegarandeerd een succesvol traject. Kies jij ook professionele verandering?