Op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Regel op tijd je visum!

Op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Regel op tijd je visum!

Binnenkort op vakantie naar Nieuw-Zeeland? Zorg dan dat je op tijd je visum Nieuw-Zeeland regelt. Het beste is om dit direct na het boeken van je vliegtickets te doen zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan zonder stress.

NZeTA aanvragen voor Nieuw-Zeeland

Ook al noemt iedereen het nog steeds een visum, is dit niet meer helemaal het geval voor reizen naar Nieuw-Zeeland. Sinds oktober 2019 is dit voor Nederlanders en Belgen vervangen door een NZeTA wat staat voor New Zealand Electronic Travel Authority. Officieel is het dus geen visum meer maar een reistoestemming zoals we dit ook kennen voor Amerika (ESTA) en Canada (ETA).

Geldigheid van NZeTA

Waar een visum Nieuw-Zeeland vroeger slecht geldig was voor 1 enkele reis is dit gelukkig bij een NZeTA niet meer het geval. Wanneer je NZeTA aanvraag is goedgekeurd is deze 2 jaar lang geldig voor meerdere reizen naar Nieuw-Zeeland met een maximum verblijfsduur van telkens 90 dagen per reis.

Aangezien een NZeTA dus zolang geldig is, wordt geadviseerd om direct na het boeken van je tickets de online aanvraag in te dienen. In het extreem uitzonderlijke geval dat uw aanvraag wordt afgewezen heeft u nog voldoende tijd om een andere oplossing te zoeken via de ambassade. Wanneer u de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit is de kans op afwijzing erg klein. De meeste aanvragen worden binnen 10 minuten goedgekeurd, dit kan echter maximaal tot 72 uur duren.

Toeristenbelasting Nieuw-Zeeland

Naast de verplichte NZeTA aanvraag dient u ook altijd een toeristenbelasting te betalen genaamd International Visitor Conservation and Tourism Levy, afgekort (IVL). Deze belasting is verplicht als u als toerist in Nieuw-Zeeland verblijft. Als u alleen een overstap heeft in Nieuw-Zeeland hoeft u deze niet te betalen.

Met de IVL worden de nationale parken en natuur onderhouden in Nieuw-Zeeland zodat er nog vele generaties kunnen blijven genieten van het natuurschoon wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Net als de NZeTA is een IVL 2 jaar geldig.

Waar NZeTA of Visum Nieuw-Zeeland aanvragen

U kunt de NZeTA aanvraag volledig online doen middels deze NZeTA aanvraag link. Het formulier is volledig in het Nederlands en het enige wat u nodig heeft is een Nederlands of Belgisch paspoort wat nog minimaal 6 maanden geldig is bij de terugreis uit Nieuw-Zeeland en een pasfoto. Deze pasfoto mag u ook met uw telefoon nemen zolang deze maar aan de vereiste voldoet, zoals volledige gezicht in beeld en een egale witte achtergrond..

Meer heeft u niet nodig en zolang u geen strafblad heeft wordt in vrijwel alle gevallen u aanvraag ogedgekeurd.