Waarom wordt de elektrische step steeds populairder?

Waarom wordt de elektrische step steeds populairder?

Als je de laatste tijd hebt rondgelopen in een grotere stad, dan is je misschien iets opgevallen. Namelijk de hoeveelheid mensen op een step. Vooral de elektrische step zie je overal tegenwoordig. De step is weer zo populair als ooit. Maar waarom? Hoe is dit zo gekomen? En wat is het voordeel van zo'n step? Wij zochten het uit.

Waarom een step?

Een elektrische step is best handig om mee te reizen, zeker als je in een grote stad woont. De afstanden zijn meestal groot, waardoor het handig is het handig als je wat sneller kunt gaan. Lopen is erg traag en fietsen vermoeiend. Een elektrische step is daarom voor veel mensen een goed alternatief. Met een step ben je erg flexibel, het is goed voor het milieu en een elektrische step is helemaal niet zo duur. In zeventien landen in Europa is de step al onderdeel van het verkeer. Bijvoorbeeld in Parijs, Barcelona en Brussel. Elektrische steppen worden vaak zelfs verhuurd in de steden. Vooral bij volwassenen is de elektrische step erg populair in het buitenland. Ook in Nederland zie je steeds meer mensen de step gebruiken in plaats van de fiets of auto. Vooral voor kortere afstanden. Het probleem in Nederland is dat er nog geen duidelijke regels zijn rond het gebruiken van een step. Dit kan voor sommige mensen een hindernis zijn, of onduidelijkheid oproepen.

Hoe zit het in Nederland?

Elektrische micro mobiliteit, waar de elektrische step onder valt, loopt in ons land nog achter qua regelgeving. De laatste tijd is dit ook een punt van discussie. Er zijn echter steeds meer partijen die willen werken aan het legaliseren van de elektrische step en andere soortgelijke voertuigen. Ons land zal dus niet lang achterblijven op de rest. De step heeft namelijk veel voordelen boven andere middel van transport. Ook kan het bijdragen aan de oplossing van bepaalde problemen uit deze tijd, zoals meer duurzaamheid en drukte in de steden met verkeer. Het gebruik van een elektrische step is nog verboden op de openbare weg, maar het gebruiken ervan wordt wel gedoogd zolang de bestuurder zich aan de standaard verkeersregels houdt. De beste elektrische step vind je gemakkelijk op internet.