Waarom LED-verlichting kiezen in plaats van halogeen?

Waarom LED-verlichting kiezen in plaats van halogeen?

Als goede voornemen voor dit jaar, is het voor veel mensen een goede keuze om wat milieubewuster te leven. Niet alleen voor het milieu is dit gunstig, maar vaak ook voor je eigen portemonnee. Je kunt dit doen door minder vlees te eten, bewuster om te gaan met water en warmte in huis of door elektronische apparaten na gebruik uit te zetten. Veel mensen hebben hier echter geen zin in, of kunnen dit om persoonlijke redenen niet doen.

Een manier waarom je wel makkelijk kunt besparen, is door de lampen in je woning te vervangen. LED lampen zijn een stuk beter voor het milieu. Ook ben je op lange termijn een stuk minder geld kwijt. In dit artikel lees je meer over de voordelen van LED-verlichting.

Waarom is LED beter?

Zoals eerder genoemd, is LED-verlichting een stuk beter voor het milieu dan halogeenlampen. Een gemiddelde LED lamp is zelfs zo’n 8 tot 10 keer zuiniger dan een halogeenlamp. De lampen gaan een stuk langer mee, waardoor je op lange termijn geld kunt besparen. Je bespaart dan natuurlijk ook op je energierekening. Halogeenlampen zijn wel goedkoper om aan te schaffen, maar dit geld heb je al snel terugverdiend. Daarbij valt de prijs ook wel mee. Zo kun je al voor een lage prijs goede GU10 lampjes kopen op internet.

Eén van de argumenten tegen LED lampen was altijd dat deze fel, wit licht gaven. Dit is natuurlijk niet heel gezellig in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Tegenwoordig valt dit erg mee. LED verlichting is er in alle soorten, maten en kleuren. Je kunt dus goede LED lampen vinden voor iedere woning, kamer of buitenlocatie.

Lampen vervangen

Met LED verlichting sla je eigenlijk dus twee vliegen in één klap. Niet alleen is het gebruik van LED beter voor de natuur, je bespaart er ook nog eens een hoop geld door. Veel mensen zijn natuurlijk erg druk en hebben geen zin om onnodig nieuwe lampen aan te schaffen. In dat geval kun je er ook gewoon voor kiezen om de lampen die kapot gaan langzaam te vervangen. Zo kun je binnen een paar jaar volledig overstappen op LED lampen.