Welke vormen van beleggen in crypto’s zijn er?

Welke vormen van beleggen in crypto’s zijn er?

Lijkt het je wel iets om te gaan beleggen in crypto? Omdat je het doodzonde vindt dat je vermogen nu stilstaat op je spaarrekening? Je krijgt nu geen rente op je spaargeld, waardoor je vermogen, door de stijgende inflatie, nu steeds meer minder waard wordt. Weleens over beleggen in crypto nagedacht? Dat is helemaal geen gekke gedachte, want je kunt een leuk rendement behalen met crypto!

Waarom beleggen in crypto?

Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom zoveel mensen op dit moment investeren in crypto? Ten eerste kiezen mensen hiervoor, omdat het gewoon veel geld op kan leveren. De schommelingen in waarde van cryptomunten is enorm, stap je op het juist moment in en weer uit, dan kan je dit veel geld opleveren. Tweede punt waarom zoveel mensen kiezen voor crypto, is omdat dit een comfortabele manier van handelen is. Je kunt dit doen vanaf je telefoon, waar en wanneer je maar wilt.

Traditioneel handelen in crypto

Je kunt handelen in crypto door digitale munten in te kopen en weer te verkopen. Hiermee wordt je daadwerkelijk eigenaar van een digitale munt, of een stukje hiervan. Je kunt digitale munten kopen van eigenaren of bij een cryptobeurs. In het laatste geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor Bitvavo. Een platform dat zich heeft gespecialiseerd in het handelen in crypto’s. Lees deze Bitvavo review en je leest precies waarom je er goed aan doet om te kiezen voor deze broker. 

Speculatief handelen in crypto

Naast het aanschaffen van de digitale valuta zelf, is er ook een andere mogelijkheid. Je kunt namelijk er ook voor kiezen om speculatief te gaan handelen in crypto. In dit geval koopt je niet fysiek de digitale munt, maar kies je ervoor om de onderliggende waarde aan te schaffen. Stijgt de waarde van deze digitale munt, dan verdien je er geld mee, zonder dat je eigenaar bent geweest van de munten zelf. Dit kun je doen bij bijvoorbeeld de broker eToro. Het is een eenvoudige, klantvriendelijke manier, waarmee je kunt profiteren van de waardestijging van een digitale munt. Lees deze eToro review, dit geeft je een prima beeld van deze broker. Kies jij ook voor handelen in crypto?