Niet gelukkig?

Niet gelukkig?

Ben je al een tijdje niet gelukkig in je relatie? Merk je dat je jouw partner ontwijkt? Dat de irritaties steeds groter worden? Kost het je steeds meer moeite om hier met je partner over te praten? Als je deze vragen positief moet beantwoorden, dan lijkt het erop dat je niet gelukkig bent in je relatie. Gelukkig is hier een oplossing voor, relatietherapie kan je hier namelijk prima bij helpen. Veel mensen vinden ‘relatietherapie’ een beladen woord en zijn bang om hiervoor te kiezen. Toch is het de allerbeste manier om serieus aan je relatie te werken, waarbij de kans groot is dat je hierdoor zelf ook weer gelukkig wordt. Waarom relatietherapie zo goed werkt? Je leest het hieronder!

Objectief tussenpersoon

Een relatietherapeut is een objectief tussenpersoon. Je betrekt hierbij dus iemand bij je relatieproblemen die niet partijdig is en ervoor zorgt dat jullie beiden je verhaal kunnen doen. Heb je een dominante partner die je nooit uit laat praten? Merk je dat je op die momenten vaak boos wordt en kwaad wegloopt? Juist in dit soort gevallen is een relatietherapeut ideaal. De therapeut geeft jullie om en om het woord en laat elkaar uitpraten. Je zult merken dat als je echt naar je partner luistert, je ook meer begrijp voor elkaar zult krijgen. Andersom zal dit ook gebeuren. Het elkaar laten uitpraten, is dan ook een prima start om je relatie weer op de rit te krijgen.

Meer begrip voor elkaar

Tijdens de relatietherapie krijg je allebei de kans om te vertellen hoe je bepaalde zaken ervaart. Je kunt hierbij bijvoorbeeld aangeven, waarom je jezelf op sommige momenten afsluit, of juist heel boos wordt. Ook kun je vertellen waarom je nu precies zo snel geïrriteerd bent en waarom dit nu juist in bepaalde periodes gebeurt. De relatietherapeut is de scheidsrechter tijdens zo’n gesprek, maar ook juist weer jullie coach, die door het stellen van de juiste vragen, tot de kern kan komen. Het uiteindelijke doel van deze gesprekken is natuurlijk om jullie relatieproblemen op te lossen. Na een aantal sessies zul je merken dat je al heel anders naar je partner kijkt en meer vertrouwen zult hebben in de toekomst samen. Meer geluk in je relatie, betekent automatisch ook dat je zelf gelukkiger zult zijn. Relatietherapie kan er dus voor zorgen dat je weer een gelukkig mens wordt. Dat is toch het allerbelangrijkste?