Hoe u het juiste incontinentieproduct kiest

Hoe u het juiste incontinentieproduct kiest

Ongewenst urineverlies is een kwaaltje waar niemand op zit te wachten, maar waar ruim 400 miljoen mensen over de hele wereld mee te maken krijgen. Mannen kunnen te maken krijgen met ongewenst urineverlies door prostaatproblemen, die vooral op latere leeftijd voorkomen. Bij vrouwen zijn de hoofdzakelijke oorzaken de overgang of een zwangerschap, maar incontinentie kan u op iedere leeftijd treffen. Zorg ervoor dat u bij milde klachten al naar de huisarts gaat, zodat het kwaaltje makkelijker verholpen kan worden. Daarnaast kiest u voor het juiste incontinentieproduct, zodat u zorgeloos van de dag kunt genieten. Er zijn allerlei producten op de markt: van inlegkruisjes tot incontinentieverbanden en incontinentieondergoed, zoals de TENA Pants. Maar hoe kiest u het juiste incontinentieproduct voor uw situatie?

Het urineverlies

Welk product bij u past, hangt met name af van uw urineverlies. Dit verschilt sterk van persoon tot persoon. De één verliest af en toe een paar druppels, terwijl een ander juist regelmatig een flinke scheut verliest. Bij licht urineverlies van af en toe een paar druppels zijn inlegkruisjes de beste keuze. Inlegkruisjes kunnen licht urineverlies opvangen en zijn nauwelijks voelbaar in het ondergoed. Bij iets meer urineverlies kiest u voor incontinentieverband. Dit is iets dikker en absorbeert dus ook meer urine. Verliest u af en toe scheutjes urine? Dan is incontinentieondergoed ideaal. Dit heeft een sterk absorberende vermogen, gaat vervelende geurtjes tegen en voorkomt een vochtig gevoel. Het ondergoed is verschillende kleuren en pasvormen te krijgen en ziet er net zo uit als ander ondergoed. Incontinentiebroekjes hebben het sterkste absorberende vermogen.

Draagcomfort

Bij het kiezen van een incontinentieproduct houdt u ook rekening met draagcomfort. Wat vindt u zelf het prettigst zitten? De één vindt verband geen enkel probleem, terwijl een ander dit een onprettig gevoel vindt. Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt en dat u bijna niet merkt dat u een incontinentieproduct gebruikt. Door voor een hoogwaardig merk te kiezen, verzekert u zich van een hoog draagcomfort. Tegenwoordig zijn er veel discrete producten op de markt waardoor niemand ziet dat u incontinentieondergoed draagt. U koopt dit ondergoed in verschillende kleuren en draagt het zo onzichtbaar onder iedere outfit.