GPS horloges voor kinderen kopen? Dit moet je weten!

GPS horloges voor kinderen kopen? Dit moet je weten!

Door de ontwikkelingen van de afgelopen tijd denken veel ouders na over manieren om hun kinderen veilig en bezig te houden.

Als u op zoek bent naar een manier om uw kinderen te helpen actief en veilig te blijven, kan een GPS-horloge voor kinderen de perfecte oplossing zijn. GPS-horloges voor kinderen worden steeds populairder, omdat ze een aantal voordelen bieden die ouders kunnen helpen. Niet alleen houden ze bij waar je kind zich bevindt, je kunt er ook grenzen mee instellen en waarschuwingen ontvangen als je kind daarbuiten gaat. 

In deze blogpost bekijken we enkele van de beste GPS-horloges voor kinderen op de markt en geven we enkele tips om de juiste te kiezen voor uw gezin.

De beste GPS-horloges voor kinderen 

Bij het kiezen van een GPS kinderhorloge moet u met een aantal zaken rekening houden. Belangrijk is ervoor te zorgen dat uw kind het horloge comfortabel kan dragen. Het moet goed bestendig zijn tegen alles wat uw kind ermee doet. Tot slot en niet geheel onbelangrijk, wilt u een horloge dat nauwkeurige trackinginformatie geeft, zodat u altijd weet waar uw kind is.

Hoe werken GPS horloges?

De werking van een GPS-horloge bestaat uit drie hoofdonderdelen: de satelliet, de ontvanger en de software.

De satelliet zendt het signaal uit dat het GPS-horloge gebruikt om zijn locatie te bepalen. Er is een constellatie van 31 GPS-satellieten die rond de aarde draaien en elke satelliet heeft een atoomklok aan boord. De signalen van deze satellieten bevatten informatie over de positie van de satelliet en de tijd.

De ontvanger vangt deze signalen van de satelliet op en gebruikt ze om de locatie te berekenen. Hij doet dit door de afstand tot elke satelliet te meten aan de hand van de reistijd van het signaal. Met die informatie kan hij zijn positie bepalen en uitzoeken waar hij zich op aarde bevindt.

De software brengt het allemaal samen en maakt de gegevens voor u inzichtelijk. Deze neemt alle informatie van de satelliet en de ontvanger en berekent uw huidige snelheid, afgelegde afstand en locatie op een kaart. Dankzij deze technologie kunt u precies zien waar uw kind op dat moment is.  

De voordelen van GPS-horloges voor kinderen

GPS-horloges voor kinderen zijn natuurlijk een geweldige manier om de locatie van uw kind bij te houden. Hieronder de voordelen van een GPS horloge voor kinderen op een rijtje: 

1. U kunt de locatie van uw kind altijd volgen: Met GPS-horloges voor kinderen kunt u altijd zien waar uw kind zich bevindt. Dit kan handig zijn als uw kind verdwaalt of als u ervoor wilt zorgen dat het altijd veilig is.

2. U kunt het activiteitsniveau van uw kind in de gaten houden: Met GPS-horloges voor kinderen kunt u het activiteitsniveau van uw kind in de gaten houden. Deze informatie kan nuttig zijn om u te helpen uw kind aan te moedigen actiever te zijn.

3. U kunt tekstberichten versturen en telefoongesprekken voeren: Met GPS-horloges voor kinderen kunt u ook tekstberichten versturen en telefoongesprekken voeren. Dit kan handig zijn als u in een noodsituatie contact moet opnemen met uw kind. Met het nieuwste model van One2Track kunnen uw kinderen zelfs videobellen.

4. Uw kind kan alarm slaan indien nodig: Veel GPS horloges beschikken over een SOS-knop. Bij het indrukken van deze knop staat uw kind direct met u in verbinding.

Voor- en nadelen van GPS-horloges voor kinderen

Er zijn een paar dingen die u moet overwegen wanneer u beslist of u al dan niet een GPS-horloge voor uw kind koopt. De voordelen van GPS-horloges voor kinderen zijn dat ze u kunnen helpen de locatie van uw kind te volgen en dat ze ook kunnen worden gebruikt als communicatiemiddel als uw kind verdwaald is of zich in een noodsituatie bevindt.

De nadelen van GPS-horloges voor kinderen zijn dat ze duur kunnen zijn. Tegenwoordig zijn de horloges er gelukkig in verschillende prijsklassen. Ook kan er misbruik gemaakt worden van de locatiegegevens. Lees u daarom altijd goed in of de verkooppartij voldoet aan de opgestelde richtlijnen en privacy voorwaarden.

De verschillende functies van GPS-horloges voor kinderen

Er zijn veel verschillende soorten en merken GPS-horloges voor kinderen op de markt. Het kan lastig zijn om te beslissen welke geschikt is voor uw kind, maar hier zijn een paar functies om in gedachten te houden bij uw beslissing.

·      Een ingebouwde camera, zodat uw kind onderweg foto's en video's kan maken.

·      Tweezijdige communicatie, zodat u in contact kunt blijven met uw kind, zelfs als het uit het zicht is.

·      GPS-tracking, zodat u altijd kunt zien waar uw kind is.

·      Een stappenteller, zodat uw kind zijn stappen en activiteiten kan bijhouden.

·      Een SOS-knop, zodat uw kind een noodsignaal kan geven als het hulp nodig heeft.

Hoe kiest u het juiste GPS-horloge voor uw kind?

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een GPS-horloge voor uw kind. Belangrijk is om rekening te houden met de leeftijd van uw kind. Welk horloge past bij deze leeftijd?

U moet ook rekening houden met de grootte van het horloge en het draagcomfort. Als het te groot is, kan het ongemakkelijk zijn voor uw kind om te dragen. Omgekeerd, als het te klein is, kunnen zij het gemakkelijker verliezen. 

De levensduur van de batterij van het GPS-horloge is ook een belangrijke overweging. Als het horloge maar een paar uur meegaat, is het de investering misschien niet waard.

Waterdichtheid is een ander kenmerk van een GPS-horloge voor kinderen. Zo kunnen ze het horloge in alle weersomstandigheden dragen zonder zich zorgen te maken dat het beschadigd raakt.

Alternatieven voor GPS-horloges

Er smartphone is een populair alternatief voor een GPS horloge. Veel smartphones zijn nu uitgerust met GPS-tracking mogelijkheden. Dit kan een geweldige optie zijn voor kinderen die al vertrouwd zijn met het gebruik van een smartphone. 

Wel is een smartphone vaak een duurdere optie. Op deze manier geeft u uw kind een enorme verantwoordelijkheid mee, terwijl ze juist lekker vrij moeten kunnen spelen en bewegen.

Daarnaast is de kans groot dat de kinderen de smartphone gebruiken om spelletjes op te spelen. U wilt juist het buitenspelen samen met vriendjes zo graag stimuleren. 

Onze mening

GPS-horloges voor kinderen kunnen ouders gemoedsrust bieden en kinderen tegelijkertijd een gevoel van onafhankelijkheid geven. Als u overweegt een GPS-horloge voor uw kind aan te schaffen, doe dan goed onderzoek naar de beste optie voor uw gezin. En vergeet niet dat het belangrijkste is dat je plezier hebt met je kinderen!