Besparen op stroomkosten, 5 tips!

Besparen op stroomkosten, 5 tips!

Heb je weleens nagedacht over je stroomverbruik? Je kunt namelijk flink besparen op je stroomkosten. Dit is goed voor het milieu, maar zeker ook goed voor je portemonnee. Wij hebben 5 goede tips voor je, waarmee jij vanaf vandaag al kunt besparen op je stroomkosten!

LED-verlichting

Heb je nog hallogeen verlichting in huis? Vervang deze verlichting door LED-verlichting en je gaat meteen minder stroom verbruiken. LED-verlichting heeft als voordeel dat het niet op hoeft te warmen, zoals dit bij hallogeen verlichting wel het geval is. Bovendien gaat LED-verlichting veel efficiënter om met stroomverbruik, alle energie die er verbruikt wordt, komt ten goede van het produceren van licht. Koop online je LED-verlichting in de L.E.D. verlichting webshop en profiteer van lage prijzen en snelle levering!

Wassen op lage temperatuur

Een eenvoudige, maar zeer effectieve tip; was voortaan op een lagere temperatuur. Je zult zien dat je heel veel vlekken er bij lage temperaturen, ook prima uitkrijgt. Maar bij lagere temperaturen, verbruik je wel een stuk minder stroom. Test dit en je zult merken dat wassen op lagere temperaturen, ook prima werkt.

Zet apparaten uit

Wen het jezelf aan; zet apparaten uit die je niet gebruikt. Tel het allemaal maar eens bij elkaar op; de computer op zolder, die oude zaagmachine in de schuur en die handige radio in het tuinhuisje. Apparaten die stiekem altijd aanstaan, maar die wel stroom verbruiken. Ga je op vakantie? Zet al je apparaten uit, je zult verbaasd zijn hoeveel stroom je hiermee bespaart!

Wasrek

Een tip die je vandaag meteen kunt passen; hang je wasgoed voortaan uit op een wasrek. Een wasdroger is lekker makkelijk, maar verbruikt wel veel stroom. Drogen van je was op een wasrek duurt wat langer, maar zodra je eenmaal aan dit nieuwe ritme gewend bent, werkt dit ook prima.

Warm aankleden

Heb je op zolder een kachel op elektra? Heb je deze altijd aan als het buiten wat kouder wordt? Doe in deze ruimte eens een extra trui aan, in plaats van dat je die elektrische kachel aanzet. Je zult merken dat een extra trui ook lekker behaaglijk is en je bespaart er veel stroomkosten mee!