Waar kun je het beste opladen onderweg naar je vakantie?

Waar kun je het beste opladen onderweg naar je vakantie?

Tegenwoordig zie je steeds meer elektrische auto’s rijden, ook in Nederland. De infrastructuur rondom elektrisch rijden wordt steeds beter. Je ziet veel meer laadpalen dan een aantal jaar geleden, met ook veel parkeerplaatsen in garages, in woonwijken of op kantoor, met plekken waar je kunt opladen. Rijden in een elektrische auto is dus een stuk toegankelijker geworden.

In het verleden waren er nog verschillende redenen om je vraagtekens te zetten bij een elektrische auto. Hou ga je deze bijvoorbeeld opladen op weg tijdens je vakantie? En ben je met al het opladen niet veel langer onderweg? Gelukkig zijn veel van deze nadelen verleden tijd.

Opladen tijdens je reis

Als je op vakantie gaat met de elektrische auto, moet je onderweg af en toe je voertuig opladen. Niet iedere elektrische auto heeft een even grote accu. Daarom is het verstandig om je reis goed te plannen. Tegenwoordig is dit gelukkig een stuk makkelijker, omdat je steeds meer plekken ziet met snelladers. Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk niet lang stilstaan om je auto op te laden. Zo zijn er de Fastned snelladers, van één van de grootste aanbieders van Nederland. Laadpunten van Fastned zie je niet alleen in Nederland, maar ook steeds vaker in het buitenland. Vooral in Frankrijk en Duitsland zie je veel van deze laadpunten. Er zullen ook nog meer Fastned locaties in Noord-Frankrijk bij komen. Snelladen onderweg op vakantie is ideaal, omdat je auto na een kwartier al zo’n 300 kilometer vooruit kan. Je hoeft dus niet lang te wachten.

Op internet kun je ook een route uit laten stippelen met voldoende oplaadpunten onderweg. Je hoeft je dan geen zorgen te maken tijdens je reis. Auto’s van Tesla kunnen dit zelfs doen met hun eigen navigatie.

Vakantie met elektrische auto

Je elektrische auto onderweg opladen wordt steeds gemakkelijker. Als je op vakantie gaat naar Spanje, Frankrijk of Italië, dan kun je dit zeker doen met een elektrisch voertuig. Boek je een vakantie in het oosten van Europa? Of reis je nog een stuk verder? Dan is het wel verstandig om even goed te controleren waar je wel en niet kunt rijden. Er zullen namelijk niet overal op de route evenveel laadpunten zitten.