Meer rendement uit je bedrijfsruimte halen?

Meer rendement uit je bedrijfsruimte halen?

Heb je nu een bedrijfsruimte die eigenlijk te klein is voor je bedrijfsvoering? De reden hiervoor kan zijn dat je meer omzet ben gaan draaien de laatste tijd. Een andere reden kan zijn dat je logistiek proces veranderd is en je hiervoor meer ruimte nog hebt. Misschien zou je het liefste wel gewoon willen blijven zitten in het bedrijfspand waar je nu zit, omdat bijvoorbeeld de kantoren heel goed bevallen. Neem mee in je gedachte, dat er altijd een mogelijk bestaat om uit te breiden in je bestaande bedrijfsgebouw. Welke mogelijkheid dit is? Dat leggen we je hieronder uit!

Snel meer ruimte

Als je bedrijfsgebouw hier geschikt voor is, is het aan laten brengen van een entresolvloer een aanrader. Hiermee kun je in korte tijd een vloer laten plaatsen, waarmee je in één keer veel meer ruimte tot je beschikking hebt. Het plaatsen van een entresolvloer gaat relatief snel, omdat hiervoor bijvoorbeeld geen betonvloer hoeft te worden gestort of andere grote ingrijpende gebeurtenissen plaats hoeven te vinden. Je leest het; een entersolvloer is snel geplaatst, waardoor je er ook snel profijt van zult hebben!

Snel terugverdiend

Als je nu af en toe ruimte moet huren, kost dit niet alleen veel geld. Het is ook voor het logistiek proces vaak erg verstorend. Met een extra vloer ben je geen extra huurkosten meer kwijt en loopt je logistieke proces weer als een zonnetje. Als je meer werkvloer hebt, kun je dus ook meer orders verwerken en dus meer omzet maken. De extra kosten die je kwijt bent aan de entresolvloer, heb je dus heel snel terugverdient met de extra omzet die je ervoor terugkrijgt. En het werkt ook nog eens een stuk fijner. Prima investering dus!

Nieuw logistiek proces

Worden nu alle logistieke processen op één werkvloer afgehandeld? Is dit eigenlijk niet ideaal, omdat je bijvoorbeeld op bepaalde punten geen voorraad kunt houden? Als je er een werkvloer bij hebt, kun je overwegen om je totale logistieke proces ook meteen opnieuw in te richten. Je zult merken dat dit veel lekkerder werkt en je hiermee vanaf de eerste dag kosten gaat besparen. Dat wordt straks heerlijk werken met een entresolvloer!