De mooiste kleine dorpen van Andalusië

De mooiste kleine dorpen van Andalusië

Andalusië is een prachtige regio in het zuiden van Spanje. Vooral voor rondreizen is deze regio erg geschikt, omdat Andalusië een zeer divers landschap heeft. De regio is ook erg groot, met veel mooie plaatsen. Je denkt hierbij al snel aan grote steden zoals Sevilla en Málaga, of badplaatsen zoals Marbella, maar Andalusië heeft ook veel kleinere dorpjes die erg leuk zijn.

Wil jij een rondreis plannen door Andalusië en ben je bekend naar de wat minder bekende plaatsen? In dit artikel hebben wij de mooiste kleinere plaatsen voor je op een rijtje gezet.

Witte dorpen

Het binnenland van Andalusië staat bekend om de mooie, witte dorpjes. De huizen in deze dorpen zijn niet voor niets wit, want in Zuid-Spanje kan het enorm heet worden. De witte muren van de huisjes weerkaatsen het zonlicht, waardoor het een stuk koeler blijft. Veel van de witte dorpen liggen ook hoog in de bergen. Vroeger was dit belangrijk om eventuele vijanden van ver aan te zien komen. Vooral in de provincies Málaga en Cadíz vind je veel van deze witte dorpen.

Ronda

Een wat groter dorp in Andalusië is het prachtige Ronda. Dit dorp ligt aan de kloof van de bergen, waardoor het een unieke uitstraling heeft. De omgeving en natuur bij Ronda zijn erg mooi, maar het dorp zelf heeft ook veel leuke bezienswaardigheden. Ronda is hiernaast een ideale locatie om je rondreis omheen te plannen. Ronda ligt namelijk erg centraal, met veel andere leuke plaatsen en grote steden in de buurt.

Iznájar

Dit dorp ligt aan het water, maar niet aan de kust van Andalusië. Iznájar ligt aan een groot meer en is een van de mooiste dorpen van Andalusië. De omgeving is erg mooi, waardoor het ook een leuke bestemming is voor mensen die houden van actieve vakanties. Iznájar is een klein, gezellig dorp, waar je weinig toeristen zult vinden. Voor velen is dit ook een reden waarom Iznájar erg bijzonder is. Het is een erg rustige plaats, waar je niet al te veel bezienswaardigheden hebt. Je kunt hier even lekker tot rust komen en genieten van de natuur en het uitzicht over het blauwe meer.