Bespaar geld en energie dankzij slimme thermostaat

Bespaar geld en energie dankzij slimme thermostaat

Met draadloze verwarmings thermostaten van Honeywell, Netatmo, tado° en Google Nest heb je niet alleen altijd een warm huis, maar kun je ook nog eens geld besparen. Doordat er alleen wordt verwarmd wanneer dat nodig is, verbruikt u tot 30% minder stookkosten. Dit komt uw portemonnee en het milieu ten goede. De intelligente producten voor verwarmingsregeling meten de omgevingstemperatuur en regelen zichzelf dienovereenkomstig. De temperatuur daalt als het raam open staat en stijgt weer als het raam weer dicht is. Je slimme thermostaat is ook in staat om te leren. Sommige producten, zoals de tado° radiatorthermostaten, onthouden je verwarming gedrag na verloop van tijd en passen de temperatuur automatisch aan. De geofencing functionaliteit merkt zelfs wanneer je je huis verlaat of een bepaalde straal nadert. 

Overeenkomstig wordt de kamertemperatuur verlaagd of verhoogd. Zo is je woning altijd op de voor jou ideale behaaglijke temperatuur en wordt hij nooit meer onnodig verwarmd. De app geeft je ook adviezen en energiebesparingsrapporten zodat je altijd je verwarmingsgedrag in de gaten kunt houden. Ontvang push-notificaties via de app als de verwarming bijvoorbeeld openstaande ramen detecteert of je op de hoogte stelt van eventuele storingen of defecten zoals verkalking of vorst beveiligingsmaatregelen.

Hoe installeer je slimme radiatorthermostaatknoppen?

Om de slimme verwarmingsthermostaten te installeren, hoef je niet te boren, schroeven of een verwarmingsmonteur te bestellen. In slechts een paar stappen stel je hem zelf in en bedien je zelfs je vloerverwarming met slechts één klik.

Wil je één radiator automatiseren, dan hoef je alleen maar de bestaande thermostaat op de radiatorkraan te vervangen door de draadloze radiatorthermostaat. Het is niet nodig om de verwarming uit te zetten en ook niet in te grijpen in de watercyclus. Heb je al een kamerthermostaat om je hele verwarmingssysteem of je vloerverwarming mee te regelen, dan kun je deze thermostaat vervangen door een slimme kamerthermostaat. Afhankelijk van uw verwarmingssysteem kan de kamerthermostaat bedraad of draadloos worden bediend.

Vervolgens sluit je de control center, ook wel de bridge genoemd, aan op je router en een stopcontact met de meegeleverde kabels. De bridge fungeert als schakel tussen de  smart thermostaat en de app. Download ten slotte de gratis app van de fabrikant. Je kunt de app gebruiken om je thermostaten te vinden, in te stellen en te bedienen. U wordt door de app stap voor stap door deze processen geleid, zodat de installatie kinderspel wordt. Extra radiatoren kun je op elk moment uitrusten met slimme thermostaten en toevoegen via de app. Begin met een startset en voeg geleidelijk meer thermostaten toe.