4 manieren om in onroerend goed te investeren

4 manieren om in onroerend goed te investeren

Vastgoed kopen is een manier van beleggen. Als beginnende belegger is dit vaak een onmogelijk. Een huis kopen is lastig, of dat nu komt omdat je niet over de financiële middelen beschikt of omdat de Nederlandse vastgoedmarkt zo krap is... Investeren in vastgoed lijkt daarmee in eerste instantie misschien onmogelijk.

Maar wist u dat er meer mogelijkheden zijn en dat u niet meteen een heel huis of gebouw hoeft te kopen? Beleggen in vastgoed is de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden. U kunt nu bijvoorbeeld met heel weinig geld in onroerend goed beleggen. Daarom bekijken we in dit artikel manieren om in onroerend goed te beleggen, zodat u inzicht krijgt in uw mogelijkheden om in onroerend goed te beleggen.

Waarom investeren in vastgoed?

Voordat u gaat beleggen in vastgoed, is het verstandig om na te denken over waarom u überhaupt in vastgoed wilt beleggen. Is het omdat u er iets over leest op internet, iemand die u kent er gepassioneerd over is, of sluit beleggen in onroerend goed eigenlijk wel aan bij uw financiële doelstellingen?

Eén van de redenen om in vastgoed te beleggen is het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille. Naast vastgoedbeleggingen belegt u bijvoorbeeld ook in cryptovaluta en aandelen. Hoe meer gediversifieerd u bent, hoe minder risico u in totaal neemt. Beleggen in onroerend goed is minder riskant dan beleggen in individuele aandelen of obligaties, en de rendementen zijn redelijk stabiel.

Daarnaast kan vastgoed u ook een relatief stabiele en betrouwbare bron van inkomsten opleveren. Historisch gezien zijn de huizenprijzen bijna altijd gestegen, en er is momenteel nog steeds veel vraag naar huurwoningen.

Vastgoedfondsen

Een toegankelijke manier om te beleggen in vastgoed is beleggen via een vastgoedfonds. Je koopt in dit geval aandelen van vastgoedfondsen dat wordt beheerd door een vastgoedfonds. Zo koop je samen met veel andere, particuliere en institutionele beleggers meerdere panden en spreid je het risico.

Het platform dat de beste uit de test komt is Corum Investments. Lees meer in investeren in vastgoed met weinig geld!

Vastgoedfondsen van Corum

Een van de grotere en bekendere vastgoedfondsen in Europa is Corum. Bij Corum kan je zowel in Europese als wereldwijde bestemmingen investeren. Met Corum Origin beleg je in Europees vastgoed en ligt het jaarlijks rendement tussen de 6 en 7%, met Corum XL beleg je wereldwijd en ligt het jaarlijks rendement nog een procent hoger dan bij Corum Origin. Ook krijg je maandelijks dividend (huuropbrengsten) uitgekeerd!

Je kan al vanaf 50 euro per maand beleggen bij Corum Origin en vanaf 195 euro in Corum XL. Lees er alles over in deze uitgebreide Corum Investments review.