Wat zijn de voor- en nadelen van zwarte kranen?

Wat zijn de voor- en nadelen van zwarte kranen?

Je kunt verschillende redenen hebben om op zoek te gaan naar nieuw sanitair. Als je bijvoorbeeld een wat ouder huis hebt gekocht waar je alle sanitaire voorzieningen moet vervangen. In deze situatie pak je het doorgaans meteen grondig aan. Je verwijdert al het bestaande sanitair, inclusief de leidingen. Vervolgens installeer je alles nieuw. Als je zelf niet over alle expertise beschikt, en dat geldt voor de meeste mensen, dan neem je natuurlijk een professionele loodgieter in de arm. De leidingen zie je niet. Die zijn puur functioneel. Voor de kranen is dit anders. Je nieuwe kranen zijn de blikvangers in de keuken en badkamer. Steeds vaker kiezen we voor de zwarte keukenkraan in plaats van de klassieke zilverkleurige varianten. Met een zwarte kraan laat je zien dat je een moderne woonstijl hebt.

Keukenkraan zwart creëert rust

Met zwarte kranen in je keuken en badkamer creëer je rust in je interieur. In tegenstelling tot de glimmende zilverkleurige kraan, heb je met een zwarte kraan geen felle reflecties. Zeker niet als je kiest voor een matzwarte kleur. Dan kun je er zeker van zijn dat de ochtendzon niet via je kranen alle kanten op reflecteert. Zwart is daarnaast gemakkelijk te combineren met meerdere woonstijlen. In zowel een moderne als landelijke woonstijl zorgen zwarte kranen voor een serene uitstraling van je sanitair.

Voordelen zwarte kraan

Zwarte kranen bieden de nodige voordelen. Je kunt zwarte kranen met nagenoeg alles combineren. Of je nu marmer, goud of koper in je keuken of badkamer hebt, zwart matcht altijd!Een zwarte keukenkraan is goed krasbestendig. Zeker in jouw drukke gezin is dit mooi meegenomen. Als iemand per ongeluk met een horloge of bestek tegen de kraan komt, hoef je niet bang te zijn voor lelijke krassen.Zwarte kranen worden niet zo snel vies. Dat scheelt je een hoop ergernis en tijd om bijvoorbeeld vette vingerafdrukken te verwijderen. Hier heb je met zwarte kranen namelijk geen last van.Met zwarte accenten laat je zien dat je weet hoe je de rust in je woonstijl kunt brengen.

Nadelen zwarte kraan

Er zijn echter ook een aantal nadelen waar je bij de keuze voor zwarte kranen rekening mee moet houden. Het assortiment in zwarte kranen is een stuk kleiner dan dat voor de meer klassieke zilveren uitvoeringen. Het kan derhalve wat moeilijker zijn om precies de uitvoering te vinden die je graag wilt hebben.Hoewel een zwarte keukenkraan krasvast is en niet zo snel vies wordt, kun je wel wat eerder last krijgen van zichtbare kalkaanslag. Dit zul je vooral zien in gebieden waar het leidingwater hard is. De beste oplossing is om een waterontharder te installeren. Een waterontharder verwijdert kalk uit het leidingwater en zo voorkom je kalkvlekken op je sanitair.

Waar kies jij voor?

Het is aan te raden om geen overhaaste beslissingen te nemen. Nieuwe kranen zijn een investering voor de lange termijn. Je kunt online en natuurlijk in showrooms goed vergelijken en zo uiteindelijk de beste keuze maken.