Wat is een content management systeem?

Wat is een content management systeem?

Met een content management systeem kun je zelf op een eenvoudige manier een website bouwen en onderhouden. Content management systemen werden rond 2001 populair, toen de behoefte vanuit bedrijven steeg om zelf een website te kunnen bouwen en onderhouden. Het prettige van een content management systeem is dat je er zonder technische kennis mee uit de voeten kunt. Iets voor jouw bedrijf?

WordPress

In de wereld wordt het content management systeem WordPress veruit het meeste gebruikt. Maar liefst 30% van de bedrijven wereldwijd, maakt hier gebruik van. De voordelen van WordPress liegen er dan ook niet om: je kunt er gratis mee starten, er is veel gratis software beschikbaar en online kun je veel (gratis) informatie vinden over dit systeem. Door de modulaire opbouw kun je iedere keer een stukje software bijplaatsen. Veel van deze modules zijn overigens ook nog eens gratis, wat WordPress natuurlijk nog interessanter maakt!

Maak de juiste keuzes

Denk vooraf goed na over wat je precies wilt met WordPress. Is jouw doel om een eenvoudige website te bouwen die eigenlijk alleen maar informatief moet zijn? Of ben je van plan om veel meer met je website te gaan doen? Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan het toevoegen van een webshop waar klanten producten kunnen bestellen en betalen. In dit geval komt er veel meer kijken bij de website en doe je er goed aan om ook een aantal betaalde modules aan te schaffen, zeker als je twijfels hebt bij de gratis modules. Van de betaalde versies weet je zeker dat deze modules goed worden onderhouden en kun je rekenen op goede beveiliging van je software.

Google Analytics helpt je verder

Heb je eenmaal jouw ideale website staan, dan is het belangrijk om deze goed te volgen. Hoeveel bezoekers trek je per maand? Waar klikken deze bezoekers precies op? Kopen ze ook producten als ze op je site komen? Wat is het percentage bezoekers, dat producten koopt? Hoeveel bezoekers lezen de blogs op je website? Allemaal vragen waar Google Analytics je een antwoord op kan geven. Maak gebruik van dit programma en je kunt hiermee continu je site verbeteren. Door steeds betere content toe te voegen, de navigatie op je site te verbeteren en door de juiste producten aan te bieden. Hiermee wordt jouw website gegarandeerd een succes!