Waarom een weerbaarheidstraining een goede investering is

Waarom een weerbaarheidstraining een goede investering is

We leven helaas in een wereld waarin het steeds vaker voorkomt dat je in je werk te maken krijgt met verbale en fysieke agressie .

De investering in een goede weerbaarheidstraining waarbij zowel mentale als fysieke weerbaarheid aan bod komen, is daardoor een waardevolle investering. In dit blogartikel bespreken we de toegevoegde waarde van een dergelijke training en geven we je tips voor het kiezen van een geschikt trainingsbureau.

Wat is weerbaarheid?

Weerbaarheid verwijst naar het vermogen om met stress, tegenslagen en uitdagende situaties om te gaan. Het omvat zowel mentale als fysieke aspecten: Mentale weerbaarheid: Dit betreft je geestelijke veerkracht. Het gaat om het vermogen om stress te beheersen, positief te blijven denken en om effectief om te gaan met tegenslagen. Fysieke weerbaarheid: Dit gaat over je lichamelijke capaciteit om fysieke uitdagingen aan te kunnen, inclusief uithoudingsvermogen en vaardigheden om jezelf te verdedigen.

De toegevoegde waarde van weerbaarheidstraining

Verhoogd zelfvertrouwen: Door zowel mentaal als fysiek sterker te worden, voel je je zekerder in ‘vervelende’ situaties.

Betere stressbeheersing: Mentale weerbaarheidstraining helpt je om stressvolle situaties beter te managen, wat leidt tot een verbeterde geestelijke gezondheid en een hogere productiviteit.

Gezondere lichaam en geest: Fysieke training verbetert niet alleen je lichamelijke conditie, maar heeft ook positieve effecten op je mentale welzijn. Als je weet dat je jezelf goed kunt verdedigen, geeft dat zekerheid en rust.

Verbeterde probleemoplossende vaardigheden: Door weerbaarheidstraining leer je beter omgaan met tegenslagen, agressie en ontwikkel je effectievere manieren om problemen op te lossen, of beter nog, te voorkomen.

Meer energie en motivatie: Een sterker lichaam en een veerkrachtige geest zorgen ervoor dat je meer energie hebt en gemotiveerder bent om je doelen te bereiken.

Genoeg redenen dus om te investeren in een weerbaarheidstraining. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een trainingsbureau?

Tips voor het kiezen van een geschikt trainingsbureau

Het kiezen van een trainingsbureau is belangrijk om de maximale voordelen uit de weerbaarheidstraining te halen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van je keuze:

Ervaring en expertise: Zoek naar bureaus met ervaren trainers die gecertificeerd zijn in zowel mentale als fysieke weerbaarheid. Bekijk de achtergrond en lees reviews van cursisten.

Persoonlijke aandacht: Een goede training moet aangepast zijn aan jouw individuele behoeften en doelen. Zorg ervoor dat het bureau persoonlijke aandacht biedt en maatwerkoplossingen kan leveren als je bijvoorbeeld met een groep collega’s de weerbaarheidstraining wilt volgen. Je kunt de training dan veel meer afstemmen op de situaties waarmee jullie in je werk te maken hebben.

Locatie en faciliteiten: Controleer of het trainingsbureau goed bereikbare locaties en faciliteiten heeft. Denk aan parkeerplaatsen voor de deur, lunches en/of een borrel na afloop van de training.

Proefsessies: Veel trainingsbureaus bieden proefsessies aan. Maak hier gebruik van om een gevoel te krijgen voor de training en de aanpak van het bureau.

Als het even kan, probeer dan een trainingsbureau te vinden dat gespecialiseerd is in weerbaarheidstrainingen in jouw sector. Zo zijn er bijvoorbeeld zorgbemiddelingsbureaus die naast algemene weerbaarheidstrainingen ook weerbaarheidstrainingen voor de zorg organiseren.

Succes met het vinden van een geschikt trainingsbureau!