Tips voor een betere kantoorinrichting

Tips voor een betere kantoorinrichting

Een goede inrichting van het kantoor is erg belangrijk als je zo efficiënt mogelijk wil werken. De indeling en inrichting van de zakelijke werkplek wordt vaak erg onderschat, terwijl dit toch een erg belangrijk aspect is. Denk hierbij aan de looproutes, kleur en lichtinval en een rustige uitstraling. Als je de werkplek efficiënter en prettiger indeelt, zullen jij en je personeel ook sneller en beter gaan werken. In dit artikelen benoemen we de belangrijkste tips bij een goede kantoorinrichting.

Goede lichtinval

In een werkomgeving is het natuurlijk belangrijk dat je uitgerust bent. Hiervoor heb je natuurlijk zonlicht nodig. Daarom is het belangrijk dat er zo veel mogelijk licht in de ruimtes valt. Zorg daarom voor grote ramen en zoveel mogelijk fel, wit licht. Wit licht associëren mensen namelijk met zonlicht. Hierdoor zal je opgewekter zijn tijdens het werk. Ook zorgen lichte, witte kleuren ervoor dat de ruimtes groter lijken, wat rust uitstraalt. Je moet proberen de ruimtes zo ruimtelijk mogelijk te laten lijken. Heb je een ruimte met weinig ramen en licht? Dan kun je een van de muren vervangen met een glazen plaat. Op deze manier heb je meer licht, maar hierdoor lijkt de kamer ook een stuk groter.

De beste inrichting

Zorg dat je kantoor niet helemaal vol staat met meubels en spullen. De kamers moeten groot en ruimtelijk lijken, dus houd het simpel. Ook in de gangen is dit belangrijk. Zorg dat de loopruimtes breed zijn en zo leeg mogelijk. Hierdoor lijkt het kantoor groter en heb je als werknemer meer rust. Zorg ook dat mensen zo weinig mogelijk hoeven te lopen. Dit is een stuk efficiënter.

Juiste kantoormeubelen

Tenslotte is het ook belangrijk dat je kiest voor de juiste kantoormeubelen. Minder meubels en spullen is vaak een betere keuze, om te zorgen voor rust en een opgeruimde omgeving. Kies daarom het liefst voor een groot bureau en misschien wat archiefkasten. Deze zijn handig om spullen op te ruimen. Als het kantoor opgeruimd is, heb je meer tijd voor het werk zelf. Ook is het beter om te kiezen voor lichte meubels, zoals wit, roze of lichtblauw. Weer voor de rust, het licht en de ruimtelijkheid.