Hoe kun je jouw keuken goedkoop versieren?

Hoe kun je jouw keuken goedkoop versieren?

Als je de woonkamer wat meer stijl wilt geven, zijn de mogelijkheden eindeloos. Hang je wat nieuwe foto’s of kunst op de muur? Wil je zorgen voor wat leuke sfeerverlichting in de kamer? Of zet je een nieuw meubelstuk neer, zoals een mooi houten kastje of een fauteuil? Zelfs de vloer kun je makkelijk opvrolijken met een vloerkleed, zonder de vloer te hoeven vervangen.

Bij veel mensen zit de woonkamer vast aan de keuken. Je wilt de nieuwe stijl van de woonkamer daarom misschien meenemen in de keuken. De keuken opfrissen is echter een stuk lastiger. De meeste meubels zijn erg duur en er is minder ruimte voor versiering. Hoe kun je jouw keuken gemakkelijk en goedkoop decoreren?

Decoreren van de keuken

Zonder meteen de kasten te vervangen, kun je deze wel voorzien van een nieuw kleurtje. Hiermee kun je op een goedkope manier wat sfeer toevoegen aan je keuken. Ook de muren van de keuken kun je goedkoop versieren. Je kunt ook wat foto’s ophangen, posters, tegeltjes of iets anders dat goed past bij je keuken. Verder kun je nog een plankje ophangen, of leuke rekjes om spullen in je bewaren.

Keukengerei als decoratie

Je kunt het opbergen van kookgerei op meer manieren gebruiken voor decoratie. Koop bijvoorbeeld leuke mandjes of glazen potten voor op het aanrecht. Voor het fruit en de groenten kun je ook een leuke mand kopen.

De spullen in je keuken zelf, kunnen ook dienen als decoratie. Heb je leuke theedoeken met gezellige opdrukken erop? Heb je misschien nog wat klassieke spullen in je keuken, zoals een oude weegschaal, flessen met olie of kruiden of een luxe messenblok? Dan kun je deze ook neerzetten op een mooie plek. Als je mooi oud servies hebt, kun je dit ook juist mooi neerzetten op bijvoorbeeld een plankje. Je houdt dan meteen ook meer ruimte over in de kastjes.

Andere tips

Verder is het ook leuk om in de keuken wat mooie, kleine plantjes neer te zetten. Deze zorgen net even voor wat meer gezelligheid in de ruimte. De keukenkraan kun je ook vervangen, wat helemaal niet veel geld hoeft te kosten. Je hebt hele strakke, moderne kranen, maar ook wat stijlvollere, klassieke kranen. Je hoeft dus niet meteen veel geld uit te geven om de keuken wat op te vrolijken.