Van welke sociale mediatermen moet je de betekenis weten?

Van welke sociale mediatermen moet je de betekenis weten?

Ben je nog niet zolang actief op sociale media en zijn er termen waar je de betekenis niet van weet? Op sociale mediakanalen worden veel termen gebruikt waarvan het handig is om de betekenis te weten, hieronder hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet. De kans is groot na het lezen van onderstaand blog, dat je van nog veel meer termen de betekenis wilt weten. Interessant toch?

DM

Wat is een DM? Deze afkorting staat voor ‘direct message’ ofwel een 1 op 1 berichtje. Hierbij kun je dus een berichtje versturen naar iemand, zonder dat iemand anders dit kan lezen. Handig, om iets vertrouwelijks te kunnen sturen naar iemand, waar een ander niets mee nodig heeft. Ook kun je door middel van een DM contact opnemen met bijvoorbeeld een oud-collega of oud-studiegenoot zonder dat je dit openbaar hoeft te maken.

Boomer

Wat is een boomer? Mensen die zijn geboren tussen 1946 (net na de oorlog) en 1964 worden ook wel ‘baby boomers’ genoemd. Vaak wordt deze term gebruikt om een generatiekloof aan te duiden, zogenaamde ‘boomers’ hebben de reputatie behoudend en conservatief te zijn. Ook zouden ‘boomers’ niet open staan voor veranderingen en nieuwe technologie.

LMK

Deze afkorting kun je soms tegenkomen als iemand bijvoorbeeld iets aanbiedt. Bij interesse kun je dit laten weten aan deze persoon, hierbij wordt je uitgenodigd door middel van deze afkorting. LMK betekent namelijk niets meer en minder dan ‘Let Me Know’. Niet ingewikkeld toch?

IMO

Nog eentje; deze afkorting staat voor ‘in my opinion’, dus iemand geeft hier zijn of haar mening. Hierbij wordt dus aangegeven dat iemand hierbij iets op een sociaal mediakanaal plaatst, wat zijn of haar mening is en geeft deze afkorting mee om aan te geven dat dit geen feit maar een mening is. Altijd handig om te weten!

TBT

Een afkorting die sterk in opkomst is,  het staat voor ‘Throwback Thursday’. Letterlijk vertaald word je door middel van een post even teruggeworpen naar het verleden met bijvoorbeeld een foto of een plaatje. In Amerika zijn ze hiermee begonnen en worden met name op donderdag deze nostalgische berichten geplaatst. Interessant om te weten nietwaar?