Snel internet voor thuis

Snel internet voor thuis

Sta je op het punt om een nieuw internetpakket af te sluiten bij een aanbieder? Lees dan eerst nog even dit artikel door zodat je achteraf geen spijt hebt.

Glasvezel

Glasvezel is de nieuwe standaard op dit moment en wordt dagelijks aangesloten op nieuwe locaties in Nederland. Glasvezel internet heeft de toekomst, het is namelijk vele malen sneller dan kabel of DSL. Met een DSL-verbinding wordt het internet trager en trager naarmate je verder weg woont van de wijkcentrale. En dat is niet wenselijk. Zeker niet in een tijd waarin we veel thuiswerken en meer videobellen dan eerder. Je wilt gewoon een goede verbinding.

De upload en downloadsnelheid zijn bij de meeste providers gelijk. Iets versturen duurt daardoor net zo lang als iets downloaden, en dat is prettig als je zelf grote bestanden zoals foto’s of filmpjes moet versturen. En ook met thuiswerken en videobellen wordt jouw beeld en geluid beter en sneller verstuurd. Hierdoor kunnen jouw collega’s je beter horen en zien tijdens de digitale meeting.

Overtuigd? Start dan met glasvezel vergelijken. Waarom? Er zijn meerdere aanbieders, waarschijnlijk ook op jouw adres. En al die aanbieders hebben meerdere pakketten. Al snel zie je door de bomen het bos niet meer. Wees kritisch in wat je nodig hebt en gebruik dat vervolgens tijdens het maken van de vergelijking. Zo zorg je ervoor dat je de juiste internetsnelheid kiest, maar ook dat je qua tv-pakket niet onnodige extra pakketten afsluit die zorgen voor hogere maandelijkse kosten terwijl dat niet nodig is.

Welkomstcadeaus

Alle providers willen jou als nieuwe klant hebben. En daar hebben ze flink wat voor over. Nieuwe klanten worden verwelkomd met allerlei extra’s. Vaak in de vorm van concrete korting. Soms in de vorm van leuke cadeaus zoals tablets, TV’s, gameconsoles. Door op het juiste moment de overstap te wagen kun je flink veel extra korting krijgen. En dat is toch direct meegenomen. Eén van die momenten om in de gaten te houden is Black Friday Nederland. Dit fenomeen uit Amerika hebben we ons in Nederland inmiddels goed eigen gemaakt. En dat betekent dat zelfs de telecomproviders meedoen met acties als het gaat om internet, televisie en bellen. Of om pakketten waar één van deze diensten is ondergebracht. Deze acties leveren je in november nóg net wat meer korting op dan de rest van het jaar. Als je geen haast hebt is dat een handig moment om even af te wachten en dan op tijd jouw slag te slaan.