Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk?

Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk?

Heb jij een website en wil je deze beter vindbaar maken in Google? Dan is het belangrijk om met SEO (zoekmachine optimalisatie) aan de slag te gaan.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting die staat voor search engine optimization (naar het Nederlands vertaald; zoekmachine optimalisatie). Dit is het optimaliseren van jouw website om zodoende hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te komen. Tijdens de optimalisatie is het van belang dat je rekening houdt met de zoektermen die potentiële bezoekers mogelijk intypen in Google om te vinden waar hij of zij naar op zoek is.

Hoe kan je jouw SEO verbeteren?

Er zijn verschillende manieren hoe jij jouw SEO kan verbeteren. Hierbij kun je denken aan het posten van relevante content op je website of het gebruik van social media. Maar ook het linkbuilden speelt een belangrijke rol.

Google ziet backlinks van jouw websites op andere websites als stemmen, en hoe meer backlinks (stemmen) je hebt, hoe hoger je zal komen in de zoekmachine resultaten (SERP). Daarnaast is het belangrijk dat je op regelmatige basis nieuwe, relevante content plaatst die de autoriteit van je website doet verhogen. Met relevante content bedoelen we waardevolle informatie waar de bezoeker echt iets aan heeft. Dit kan in de vorm van teksten, video’s of afbeeldingen zijn.

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk wanneer je organische gevonden wilt worden op zoekwoorden die voor jouw bedrijf of organisatie relevant belangrijk zijn. Zoekmachinegebruikers zoeken op een bepaald zoekwoord en dan wil jij natuurlijk zo goed mogelijk zichtbaar zijn. Waarom je dit wilt? Omdat je op die manier gratis bezoekers naar je website kunt krijgen.

Waar moet je op letten bij een SEO-website?

Allereerst is het belangrijk dat de codering en de snelheid van jouw website klopt. Wanneer dit op orde is de volgende stap het controleren van de content op de pagina’s. Is er genoeg relevante informatie? Zijn er afbeeldingen geplaatst die de snelheid negatief beïnvloeden?

Goede SEO-website laten maken?

Wil jij een goede SEO website laten maken in Genemuiden? Kies voor een betrouwbaar webdesign bureau uit Genemuiden met kennis en ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie.