Ideeën voor het inrichten van een gezellige eetkamer

Ideeën voor het inrichten van een gezellige eetkamer

De eetkamer wordt in onze snelle, digitale wereld steeds vaker over het hoofd gezien. Veel gezinnen kiezen ervoor om niet elke avond met z'n allen aan tafel te eten. Brengen jullie graag tijd door in de eetkamer? Zo niet, dan komt dat misschien omdat je ruimte te koud of te rommelig is, of gewoon niet gezellig aanvoelt. Zeker tijdens verjaardagen, kerst en andere feestdagen is dit natuurlijk niet fijn.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om de eetkamer een stuk gezelliger te maken. Van het toevoegen van een vloerkleed tot het gebruik van warme kleuren, deze tips helpen je om de perfecte inrichting te vinden voor een gezellige avond met vrienden en familie.

Kleuren gebruiken

Een vloerkleed kan zowel warmte als kleur toevoegen aan uw eetkamer, waardoor deze uitnodigender en gezelliger wordt. Als je hardhouten vloeren hebt, is een vloerkleed ook een geweldige manier om je vloeren te beschermen tegen krassen. Kies hierbij voor warme kleuren zoals rood, om een gezellige sfeer te creëren. Ook natuurlijke kleuren zoals groen zijn fijn om in de eetkamer te hebben. Natuurlijke kleuren en texturen kun je ook terug laten komen in de meubels. Houten kastjes, stoelen of een mooie boomstamtafel zijn een goede toevoeging aan de eetkamer.

Licht

Kleuren komen niet alleen terug in de meubels, de vloer en accessoires. Ook licht speelt een hele belangrijke rol bij het creëren van een knusse sfeer. Kies altijd voor warme lampen in de eetkamer, met lampen die je eventueel kunt dimmen. Fel, koud licht is namelijk niet gezellig als je 's avonds gezellig een hapje wilt gaan eten.

Comfort

Sfeer creëer je niet alleen door de kamer er mooi uit te laten zien. Mensen moeten zich uiteraard ook fijn voelen in de kamer. Zorg daarom voor comfortabele stoelen om op te zitten en zorg dat de kamer niet te warm of te koud is. Het kan ook leuk zijn om te kiezen voor een ronde eettafel. Dit voelt wat gezelliger dan een lange, rechthoekige tafel als je zit te eten. Tenslotte kun je de eetkamer nog wat persoonlijker maken met foto's, schilderijen of andere versiering die je mooi vindt.