De kust van de Griekse eilanden

De kust van de Griekse eilanden

Griekenland staat bekend om het aangename klimaat en het mooie weer, het prima eten en uiteraard de rijke geschiedenis, maar wat ook een grote reden is dat je er zo graag op vakantie gaat is de heerlijke kust van Griekenland. Een heldere blauwe zee die een heerlijke temperatuur heeft en de parelwitte stranden die je het gevoel geven in een andere wereld te zijn. Maar er is meer te beleven aan de mooie kustlijn van Griekenland.

De kust van Zakynthos

De kust van dit schitterende eiland staat bekend om de bezienswaardigheden die er te vinden zijn zoals de Blue Caves wat een mooie locatie is om te bezoeken als je op zoek bent naar iets unieks. Ook is het aan te raden om hier te gaan snorkelen. Een mooie beleving die je niet snel vergeet. Ben je meer een liefhebber van droog blijven dan is een rondvaart door de grotten ook een prima optie. Ook een aanrader is het scheepswrak wat op Navagio Beach te vinden is. Een van de toeristische trekpleisters van dit land. Het verroeste schip wat aan wal liep tijdens een storm ligt er mooi bij tussen de hoge rotsen op het strand en is dan ook een plaatje wat veel gebruikt wordt op ansichtkaarten. Aan het strand is het lang de gehele kustlijn prima vertoeven in de zomermaanden. Het water heeft een prima tempratuur en kustlijn biedt genoeg ruimte voor een rustig plekje.

De Kust van Corfu

Ook op dit eiland is genoeg te vinden aan de kust. Naast het prima water en de aangename stranden zijn er ook voldoende bezienswaardigheden. Ga eens naar het Korissionmeer, een prima plek als je van natuur en dieren houdt. Hier kun je flamingo’s spotten en grote zilverreigers zijn er ook te zien. De bekende havens in Corfu zijn ook zeker het bezoeken waard. Zo heeft dit eiland voor iedereen wat te bieden. Hou je van luxe aan het water? Verblijf dan op het resort in de haven van Paleokastritsa. Mocht je meer willen weten over Corfu neem dan gerust een kijkje op Corfu.nl. Hier vind je alles over dit fantastische eiland.