Welke broker past bij jou?

Welke broker past bij jou?

Heb je de beslissing genomen om te gaan beleggen? Dat is een slimme keuze, want met beleggen kun je een fraai rendement behalen. Je kunt door middel van beleggen, vermogen opbouwen om bijvoorbeeld eerder te gaan stoppen met werken, of om de studies van je kinderen van te betalen. Misschien is jouw droom wel om een mooie, nieuwe caravan te kopen en hiermee rond te trekken door Europa! Als je gaat beleggen, is het verstandig om goed na te denken over welke broker je kiest, om je beleggingen bij te doen. Het aanbod aan brokers is namelijk best groot, maar hoe weet je nu wat voor jou de meest ideale broker is? Wij hebben dit voor je uitgezocht en hebben drie goede tips voor je!

Wat is je plan?

Voordat je de afweging tussen brokers gaat maken, is het belangrijk om een plan te maken. Wil je bijvoorbeeld tien procent rendement behalen per jaar en 10 jaar lang gaan beleggen? En ben je van plan om dit te gaan doen in aandelen? Of in obligaties? Misschien wil je wel gaan voor de handel in valuta of juist gaan voor de interessante wereld van goud en zilver? Ook is het van belang om mee te nemen of je al veel ervaring hebt met beleggen, of dat je pas begint. Als je dit goed op een rijtje hebt staan, kun je door naar de volgende stap; de vergelijking maken tussen brokers.

Kiezen van een broker

Als je online zoekt naar een broker, is het aanbod groot. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor eToro, de Saxobank of misschien ga je wel liever voor Lynx? Door je eigen profiel over het aanbod heen te leggen, kun je erachter komen welke broker er het beste bij jou past. Ook op het gebied van kosten is het belangrijk om goed in te zoomen op het aanbod per broker. Wil je gaan voor een specifieke soort belegging? Zoals bijvoorbeeld aandelen? Dan is het verstandig om te kijken wat iedere broker rekent voor de afhandeling van een transactie in aandelen. Door een schatting te maken van het aantal transacties keer de transactiekosten, heb jij een idee wat je per jaar kwijt bent aan dit type kosten. Op BrokerTarieven.nl kun je de tarieven van brokers snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Ideaal toch?

De Giro versus eToro

eToro vs DEGIRO? Je zult verbaast zijn over de verschillen tussen deze twee aanbieders! Wil je bijvoorbeeld graag zo min mogelijk betalen voor je beleggingen? Ga dan voor De Giro. Vind je het juist heel belangrijk dat je vrijwel op iedere beurs ter wereld kunt beleggen? Ga dan juist voor eToro! Hier kun je namelijk beleggen op meer dan honderd beurzen in de wereld. Overigens zijn dit er bij De Giro ook nog steeds vijftig beurzen, dus ook hier keuze genoeg. Zo is het mogelijk om bij eToro profielen van professionele beleggers te kopiëren, bij De Giro kun je weer bellen met Nederlandssprekende werknemers op de servicedesk. Je leest het; er zijn flink wat verschillen tussen deze twee brokers, welke er het beste bij jou past? Op basis van jouw profiel, kun je deze keuze nu prima maken!