Wat zijn de voordelen van collageen poeder?

Wat zijn de voordelen van collageen poeder?

Last van dode huidcellen die traag worden vervangen? Heb je het gevoel dat je huid wat slapjes aanvoelt? Dan is de kans groot dat het gehalte collageen in je lichaam, te laag ligt. Als je al wat ouder bent, is deze kans overigens zeker aanwezig, want na je 25e levensjaar, maakt je lichaam ieder jaar wat minder van deze stof aan. Ook de kwaliteit van je haar en je botten kunnen hierdoor afnemen. Is hier niets tegen te doen? Gelukkig wel! Door te kiezen voor collageenpoeder, zorg je ervoor je huid, je haar en je botten in prima conditie blijven. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen die collageen poeder met zich meebrengen. Welke? Die hebben we hieronder voor je uiteengezet!

Wat is collageen precies?

In je lichaam bevinden zich eiwitten, ongeveer 30% van deze eiwitten bestaan uit collageen. Deze stof zorgt er onder andere voor dat je huid in goede conditie blijft. Denk bij een goede conditie aan een huid waarvan dode huidcellen worden vervangen door nieuwe, maar ook aan huid die soepel is en voldoende kracht heeft. Een gevolg van een slechte huidconditie kan bijvoorbeeld zijn dat je last krijgt van rimpels of uitdroging. Als je ouder wordt, neem de productie van collageen af, wat dus voor vervelende gevolgen kan zorgen. Gelukkig zijn we tegenwoordig in staat om deze stof zelf aan te vullen.

Waarom kiezen voor collageen poeder?

Collageen is in het menselijk bindweefsel het meest belangrijk eiwit en is te vinden in de tweede huidlaag. Deze stof zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat onze huid en lichaamsweefsel goed aan elkaar blijft zitten, je zou het ook kunnen zien als een soort lijm die voor verbinding zorgt. Zou je tekort van deze stof binnenkrijgen, betekent dit dus ook dat deze functie voor een deel komt te vervallen. Overigens is collageen een dierlijk product die wordt gewonnen uit onder andere de huiden, het kraakbeen en graatjes van runderen en vissen. Collageen poeder zorgt ervoor dat je deze stof in fijne deeltjes binnenkrijgt, waardoor het lichaam dit snel en gemakkelijk op kan nemen.

Voordelen collageenpoeder

Collageenpoeder zorgt voor een sterke, soepele huid. Als je collageen poeder gebruikt, hoef je ook minder bang te zijn voor rimpels en uitdroging en weet je zeker dat dode huidcellen zullen worden vervangen. De kwaliteit van bijvoorbeeld je nagels, zal ook toenemen als je kiest voor collageen poeder. Heb je nu slap, uitgedroogd haar? Kies dan ook voor collageen poeder, grote kans dat je haar in korte tijd weer krachtig en glanzend wordt. Ben je veel aan het sporten? En zou je graag wat sneller willen herstellen? Ook hiervoor werkt collageen poeder uitstekend. Heb je last van je spijsvertering, gewrichtspijn of weinig spierkracht? Kies voor collageen poeder en je klachten zullen snel verminderen. Bestellen van al je collogeen supplementen doe je natuurlijk gewoon online, bijvoorbeeld op DQAdirect.nl. Ideaal toch?