Wat is de werking van snus?

Wat is de werking van snus?

Snus is afkomstig uit Zweden. Ooit uitgevonden door kleine zakjes te vullen met tabak, een dergelijk zakje wordt achter de onderlip geplaatst. Vervolgens doet de nicotine zijn werk en krijg je hier een fijn gevoel van. In de andere landen van Europa is snus verboden, echter is er een prima alternatief op de markt met dezelfde werking; nicotinezakjes! Net als bij het roken van een sigaret, krijg je een fijn, ontspannen gevoel van de nicotine die er in deze zakjes zit. Ten opzichte van roken biedt snus echter een groot aantal voordelen. Wij vertellen je hieronder welke!

Hoe gebruik je snus?

Snus gebruiken is heel eenvoudig. De kleine plastic zakjes zijn gevuld met poeder waar nicotine aan is toegevoegd. Je plaatst een dergelijk zakje achter je onderlip en vervolgens gaat de nicotine zijn werk doen. In vergelijking met het roken van een sigaret, zul je bij het gebruik van snus iets later de effecten van de nicotine ervaren. Groot voordeel van het gebruiken van snus is dat je het eigenlijk altijd en overal kunt doen, zonder dat iemand hier last van heeft. Je hoeft er niet voor naar buiten, je hoeft niet meer in een rookhok te staan en ook een etentje hoef je niet te onderbreken om te gaan roken. Ideaal toch?

Beter voor je lichaam

Snus is ideaal als je beter met je lichaam om wilt gaan. Als je nu een echte roker bent, krijg je veel schadelijke stoffen binnen. Doordat je rook inhaleert, komen deze schadelijke stoffen in je longen terecht, waardoor je het risico loopt om longkanker te krijgen. Ook kun je bijvoorbeeld last krijgen van hoestbuien van het roken. Met snus krijg je wel nicotine binnen, maar doordat je geen rook inademt, krijg je veel minder schadelijke stoffen binnen. Het is dus simpelweg beter voor je dan roken. Hier komen nog een aantal praktische voordelen bij; je kleding stinkt niet meer naar rook en ook je adem ruikt voortaan fris. Je hoeft ook nooit meer te zorgen voor kauwgum als je bijvoorbeeld een avondje uit gaat, scheelt ook weer in de kosten. Ben je van plan om helemaal te stoppen met roken? Snus kan een prima alternatief zijn voor roken, waarbij je door het afbouwen van het nicotinegehalte in de snuf, geleidelijk aan helemaal kunt gaan stoppen. Kies jij ook voor snus?