Wat zijn de 5 mooiste stranden van Kreta?

Wat zijn de 5 mooiste stranden van Kreta?

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, staat bekend om zijn prachtige stranden. Met meer dan 1000 kilometer kustlijn is er genoeg keuze voor zon- en strandliefhebbers. Maar welke stranden springen er nu echt uit? Hier zijn de vijf mooiste stranden van Kreta.

1. Elafonissi Beach

Elafonissi Beach is een van de meest bekende en mooiste stranden van Kreta. Het strand is gelegen aan de westkust van het eiland, op ongeveer 75 kilometer ten zuidwesten van Chania. Wat Elafonissi Beach zo bijzonder maakt, is het azuurblauwe water en het roze zand. Het zand krijgt zijn roze kleur door de kleine schelpjes die hier veel voorkomen. Het strand is omgeven door prachtige natuur en er zijn verschillende faciliteiten aanwezig, zoals restaurants en ligbedden.

2. Balos Beach

Balos Beach is een verborgen juweel op Kreta. Gelegen aan de noordwestkust van het eiland, is dit strand alleen te bereiken per boot of over een ruige 7 kilometer lange wandelroute. De inspanning is echter zeker de moeite waard. Bij aankomst word je begroet door azuurblauw water, zachte zandstranden en indrukwekkende rotsformaties. Balos Beach wordt ook wel het Caribische strand van Kreta genoemd en is een paradijs voor natuurliefhebbers.

3. Falassarna Beach

Falassarna Beach is gelegen aan de westkust van Kreta, 59 kilometer ten westen van Chania. Dit strand staat bekend om zijn gouden zand, kristalhelder water en adembenemende zonsondergangen. Het strand strekt zich uit over enkele kilometers en is ideaal om te genieten van de rust en de schoonheid van de omgeving. Er zijn verschillende tavernes en cafés in de buurt waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje met uitzicht op zee.

4. Vai Beach

Vai Beach is gelegen aan de oostkust van Kreta, in de buurt van het dorpje Palekastro. Wat dit strand uniek maakt, is de aanwezigheid van een oase van palmbomen. Het is een van de weinige plekken in Europa waar je een palmboomstrand kunt vinden. Vai Beach is omgeven door een prachtig natuurgebied en het water is er glashelder. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Vai Beach regelmatig wordt genoemd als een van de mooiste stranden van Kreta.

5. Agia Pelagia Beach

Agia Pelagia Beach is een van de meest populaire stranden in de buurt van Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Het strand ligt in een schilderachtige baai en wordt omringd door heuvels en rotsachtige kliffen. Het water heeft hier verschillende tinten blauw en groen en nodigt uit tot een verfrissende duik. Agia Pelagia Beach heeft ook een gezellige boulevard met tal van bars, restaurants en winkeltjes waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en souvenirs kunt kopen. Strand van Agia Pelagia bezoeken? Dat is een uitstekend idee, zoals je kunt lezen!