Wat heb je nodig voor financial lease?

Wat heb je nodig voor financial lease?

Financial lease is een financiële constructie die steeds populairder wordt onder ondernemers. Hierbij lease je een auto voor een bepaalde periode voor je onderneming. Financial lease is een vorm van zakelijk leasen en heeft een aantal voor- en nadelen.. In dit blog lees je alles over financiële lease en hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Zakelijke lease

Een voertuig zakelijk leasen wordt steeds populairder onder ondernemers, maar wat houdt het nou precies in? Bij zakelijke lease lease je een (zakelijke) auto voor een bepaalde periode. Het voordeel van zakelijk leasen is dat je het voertuig niet hoeft te kopen, maar slechts een bedrag per maand betaalt. Dit kan voor sommige ondernemers erg fijn zijn. Een auto leasen op de zaak heeft namelijk een aantal fiscale voordelen.

Vergeleken met privé leasen is een zakelijke lease vaak voordeliger. Dit komt doordat je bij zakelijke lease geen BTW hoeft te betalen over de maandelijkse kosten, terwijl dit bij privé lease wel het geval is. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten van zakelijke lease vaak lager dan die van privé lease. Dit is echter niet altijd het geval, dus vergelijk de verschillende mogelijkheden goed met elkaar.

Leasevormen

Een financial lease is één van de leasevormen waaruit je kunt kiezen. Om hiervoor in aanmerking te komen heb je een aantal dingen nodig. Zo moet je ingeschreven staan in het Handelsregister, moet je een Nederlands rijbewijs en een ID-kaart hebben en ouder zijn dan 18 jaar. In sommige gevallen moet je ook jaarcijfers hebben van je onderneming.

Wat is er anders aan een financial lease? Met deze constructie ben je direct de eigenaar van het voertuig. Een financial lease is dus als het ware een soort lening om een voertuig te kunnen aanschaffen. Doordat het voertuig van jezelf is, kun je hier ook zelf over beslissen. Zo mag je keuzes maken met betrekking tot onderhoud en verzekeringen. De BTW die je betaalt voor het voertuig kun je later terugvorderen, door deze in te vullen bij de aangifte omzetbelasting. Financial lease heeft dus een aantal grote voordelen. Wil je meer weten over wat jouw opties zijn als ondernemer om te leasen? Neem dan contact op met een expert.