Wat doet een ondernemingsrecht advocaat voor u?

Wat doet een ondernemingsrecht advocaat voor u?

Bedrijven en ondernemers krijgen meestal met diverse juridische zaken te maken, om te beginnen bij de oprichting van een bedrijf. Dan moet namelijk worden bepaald voor welke rechtsvorm er gekozen moet worden. Wat de meest geschikte rechtsvorm is voor uw onderneming is afhankelijk van het soort onderneming dat u wilt gaan voeren. De keuze voor een bepaalde rechtsvorm brengt veel economische en juridische gevolgen teweeg. Het is daarom van groot belang dat u vooraf zicht hebt op de voor- en nadelen van uw keuze. Laat u adviseren door een specialist in ondernemingsrecht om zo onaangename verrassingen voor te zijn.

Een ondernemingsrecht advocaat heeft een breed pakket aan taken wat hij moet volbrengen. De ondernemingsrecht advocaat is voornamelijk verantwoordelijk voor het procederen voor en adviseren van grote en internationale ondernemingen maar ook voor het midden en kleine bedrijven zoals een eenmanszaak of een Vennootschap Onder Firma (VOF). De ondernemingsrecht advocaat adviseert deze bedrijven over alle juridische rechten die ze hebben als ondernemer. De advocaat zorgt er voor dat alles via de regels van de wet verloopt.

Een bedrijf kan een vaste ondernemingsrecht advocaat in dienst nemen of u kunt per kwestie een geschikte advocaat benaderen. Voor een groot bedrijf kan het van toepassing zijn om 1 of meerdere gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaten vast in te huren. Als klein bedrijf heeft u minder te doen met een ondernemingsrecht advocaat, omdat de belangen vaak minder groot zijn. Echter soms kan het belang groot genoeg zijn om ook een ondernemingsrecht advocaat in te schakelen.

Specialismen van een ondernemingsrecht advocaat

Om u inzicht te geven wat een advocaat bedrijfsrecht allemaal voor u kan betekenen, of wat u als bedrijf ervan kunt verwachten hebben we hieronder een opsomming gemaakt van de specialismen.

- Agentuur- en distributierecht

- Algemene voorwaarden

- Bestuurdersaansprakelijkheid

- Compliance

- Corporate litigation

- Decharge

- Enquêterecht

- Franchise

- Fusies, overnames en joint ventures

- Geheimhoudingsovereenkomst

- Handelsrecht

- Financiering en herstructurering

- Managementovereenkomst

- Mededingingsrecht

- Medezeggenschapsrecht

- Ondernemingsraad

- Opdrachtovereenkomst

- Overgang van onderneming

- Private equity

- Rechtspersonenrecht

- Reorganisatie

- Statuten

- Vennootschapsrecht

- Waardebepaling bedrijf/onderneming

Zoek een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat

Via de website van Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van ondernemingsrecht advocaten in heel Nederland. Dus het maakt niet uit of u een advocaat ondernemingsrecht Rotterdam of in een andere plaats een advocaat nodig heeft, u kunt terecht bij Advocatenkantoren.nl. U heeft de mogelijkheid om advocaten te vergelijken op uurtarief, locatie, ervaring en specialisme. Mocht u twijfelen welke advocaat het meest geschikt is, dan kunt u contact opnemen met onze juridische helpdesk. Dan kunnen we u verder helpen met het vinden van een geschikte ondernemingsrecht advocaat.