Vakantie in IJsland? Dit moet je gedaan hebben!

Vakantie in IJsland? Dit moet je gedaan hebben!

Het kleine Europese eiland IJsland staat bekend als het land van vuur en ijs. Het ligt tussen het vasteland van Europa en Groenland. De hoofdstad ervan is Reykjavik.

Het land van de papegaaiduikers

IJsland staat bekend als het land van de papegaaiduikers. Ook bestaat er wat folklore in IJsland. Er wordt namelijk wel eens gezegd dat als je je liefde in Parijs hebt gevonden, je vervolgens naar IJsland moet gaan om het vuur erin te steken. Het land is de thuisbasis van talloze actieve vulkanen met glanzende ijskappen. IJsland wordt bewoond door bijna 0,3 miljoen mensen die verspreid zijn over de kust en de stedelijke gebieden van het land.

Een land met veel natuur

IJsland is een land met een zeer natuurlijk landschap, omdat het een unieke geologie heeft gekregen. De ijskappen zijn de grootste ter wereld, na die van Antarctica en Groenland. Het is er vol met warmwaterbronnen, die een panoramisch uitzicht bieden. Een vakantie naar IJsland is tegenwoordig behoorlijk populair bij zowel jonge, als oudere reizigers. Het land bestaat uit vuur en sneeuw en het roept je op om te genieten van de perfecte mix van dit natuurlijk contrast.

IJsland is een paradijs voor wandelaars

Het wordt beschouwd als een paradijs voor wandelaars. De nationale parken en natuurgebieden in IJsland zijn heel aantrekkelijk. De zomers zijn er het meeste geschikt voor het doorbrengen van een vakantie. Een vakantie in IJsland kan je verleiden met tal van activiteiten, zoals paardrijden, vissen, zeevissen, raften, kajakken, kanoën, met sneeuwscooter rijden, tijd doorbrengen in warmwaterbronnen en nog veel meer.

Walvissen en dolfijnen spotten

Als je op zoek bent naar meer, dan kan je een wandeling maken in de schilderachtige heiligdommen van het land. Tijdens een vakantie in IJsland kiezen veel mensen voor boottochten. Dit wordt verondersteld de meest pulserende activiteit te zijn voor vakantiegangers in IJsland. Om van het volledige plezier van het IJslandtoerisme te genieten, kan je genieten van de snelheid van gletsjerstortingen in het land. Walvissen spotten en dolfijnen spotten zijn een andere verleidelijke activiteit in IJsland, die helemaal adembenemend wordt in een bergachtige omgeving.

Cultuur opsnuiven in IJsland

Als je op zoek bent naar een culturele verleiding in IJsland, kan je er de lokale musea, de grasland boerderijen, de historische gebouwen van Reykjavik en de lokale kerken bezoeken. Deze plaatsen hebben meer dan honderd sagen te vertellen.

Een vakantie naar IJsland boeken

Wat heb je deze zomer gepland? Voor welke toeristische bestemming heb je gekozen? Of twijfel je nog? Verken in dat geval met verbijstering dit besneeuwde land. IJsland staat hoog op het lijstje van veel toeristen. Sommige reisbureaus bieden de beste deals voor vakantiepakketten naar IJsland. Je kan IJsland reispakketten vinden bij een online reisagent of via IJslandvakantie info.nl. Afgezien van de betere deals voor IJsland hotels, kunnen de aanbiedingen ook van toepassing zijn voor het verkrijgen van vliegtickets. Waar je ook naar op zoek bent, boek je reis vandaag nog!