Tips voor jonge crypto investeerders

Tips voor jonge crypto investeerders

Als je denkt aan investeren in aandelen, grondstoffen of andere beleggingen, denk je al snel aan volwassenen. Opvallend genoeg zijn het vooral jongvolwassenen en tieners die de laatste jaren steeds vaker hun geld investeren. Doen ze bijvoorbeeld door dure spelcomputers, games of speelkaarten van Pokémon of andere spellen te verzamelen.

Ook de bekende cryptomunten zijn erg populair onder jongeren in Nederland. Naar verwachting belegt meer dan een kwart van de Nederlandse jongvolwassenen in crypto, wat natuurlijk erg veel is. Veel jongeren, maar ook volwassenen, beginnen met investeren zonder dat zij voldoende informatie hebben.

Investeren in crypto

Als je begint met investeren in cryptomunten, moet je goed weten wat deze munten precies zijn. Cryptomunten zijn digitale munteenheden, die online zijn opgeslagen. De cryptomarkt heeft geen controle en is niet gekoppeld aan een staat of bank. Hierdoor is het altijd een groot risico om te investeren in crypto, maar dat is meestal het geval als je gaat investeren. Cryptomunten zijn alleen nog relatief nieuw, waardoor de markt een stuk minder stabiel is.

Wat vooral belangrijk is, is dat je weet welk persoon of bedrijf er achter de munt zit. Is de munt opgericht door een professioneel bedrijf met een duidelijke visie? Dan heb je natuurlijk veel meer kans op succes dan bij een kleinschalige munt van een willekeurig persoon. Veel munten zie je snel weer verdwijnen, waarna je je geld kwijt bent. Ethereum of andere bekende munten zoals Bitcoin kopen, is in veel gevallen dus een betere keuze.

Koersen volgen

Wil je investeren in crypto? Dan is het vooral belangrijk dat je de markt goed in de gaten houdt. Je moet proberen op het juiste moment in te stappen, zodat jouw munten meer waard worden. Iedere cryptomunt heeft een eigen koers, die je gemakkelijk kunt volgen op internet. Zo heb je speciale websites en pagina’s voor bijvoorbeeld de BTC koers. Zo kun je proberen een goede munt uit te kiezen, om op deze manier geld te verdienen.

Gebruik bij beleggen alleen geld dat je kunt missen. Gaat het een keer mis en verlies je wat geld? Probeer dit dan niet meteen blind terug te verdienen. Als je geld gaat beleggen, moet je dit altijd doen met gezond verstand.