Minder kosten en meer duurzaamheid? Ga voor gebruikte kantoormeubelen!

Minder kosten en meer duurzaamheid? Ga voor gebruikte kantoormeubelen!

Ben je op zoek naar een nieuwe bureaustoel of ander kantoormeubilair, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Of ben je op zoek naar duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor je kantoorinrichting? Dan is het misschien een goed idee om te kijken naar tweedehands bureaustoelen en kantoormeubelen! In onderstaand blog, kun je meer lezen over de voordelen van tweedehands kantoormeubilair en waar je op moet letten bij het kopen ervan. Lees je mee?

Voordelen van gebruikt kantoormeubilair

Het aanschaffen van tweedehands kantoormeubilair kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Ten eerste is het natuurlijk een stuk voordeliger dan het kopen van nieuwe meubels. Doordat het al eerder gebruikt is, liggen de prijzen vaak aanzienlijk lager. Dit is vooral gunstig voor beginnende ondernemers of bedrijven die willen besparen op hun kantoorkosten. Een ander voordeel is dat je bij het kopen van tweedehands kantoormeubilair ook kunt kiezen voor design meubels of meubels van bekende merken, zonder dat je hier de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Vaak worden dezelfde meubels na verloop van tijd nog tweedehands aangeboden, dus het is zeker de moeite waard om te zoeken naar jouw favoriete designstoel of bureau. Daarnaast draag je door het aankopen van tweedehands kantoormeubelen ook bij aan duurzaamheid en het verminderen van de afvalberg. 

Waar moet je op letten bij het kopen van tweedehands kantoormeubilair?

Natuurlijk is het belangrijk om goed op te letten bij het kopen van tweedehands kantoormeubelen. Zo voorkom je dat je meubels aanschaft die niet aan jouw wensen of eisen voldoen. Hieronder geven we je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van tweedehands kantoormeubilair.

Controleer de staat van de meubels

Het is belangrijk om de staat van de meubels goed te controleren voordat je ze aanschaft. Zitten er vlekken of beschadigingen op de bekleding van de bureaustoel? Zijn er krassen of deuken te zien op het bureau? Dit zijn zaken die invloed kunnen hebben op de functionaliteit en uitstraling van de meubels. Kantoorstoelen gebruikt vandaag nog kopen? Dat kun je online in een paar minuten regelen, ideaal toch?

Test de meubels

Probeer de bureaustoel of het bureau uit voordat je deze koopt. Zo weet je zeker of het meubelstuk comfortabel zit of dat het bureau de juiste hoogte heeft. Ook kun je zo controleren of alle onderdelen nog goed functioneren en er geen mankementen zijn.

Vraag naar de geschiedenis van de meubels

Het is altijd goed om te informeren naar de geschiedenis van de meubels. Zo kun je bijvoorbeeld vragen hoelang deze al in gebruik zijn geweest en waarom ze verkocht worden. Zo krijg je een beter beeld van de kwaliteit en eventuele gebreken. Gebruikte bureaustoelen zijn overigens vaak nog in prima conditie, het komt zelfs voor dat ze nog nooit gebruikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld in een kantoor hebben gestaan waar nooit gebruikt van werd gemaakt.