Jeuk na het zwemmen?

Jeuk na het zwemmen?

Zwemmerseczeem is eigenlijk een andere naam voor voetschimmel. De naam ‘zwemmerseczeem’ komt voort uit het feit dat deze voetschimmel vaak wordt opgelopen in zwembaden en andere locaties waar de luchtvochtigheid en de temperatuur relatief hoog is. Die plekken zijn dan ook ideaal voor voetschimmel om te groeien. Heb je op dit moment last van zwemmerseczeem en wil je hier zo snel mogelijk vanaf komen? Dat is mogelijk, hieronder lees je hoe!

Snel behandelen

Zwemmerseczeem behandelen moet je zo snel mogelijk doen. Wacht je hier te lang mee, dan kan dit tot nog meer klachten leiden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt online zonder doktersrecept medicatie bestellen die je snel in huis zult hebben. Je kunt deze behandeling gewoon zelf doen, bijvoorbeeld door een antischimmelzalf te smeren op de voet(en) waar je er last van hebt. Deze zalf bevat een werkzame stof die ervoor zorgt dat de schimmel wordt gedood en niet uit zal breiden. De zalf geeft direct verlichting wat ook meteen een fijn gevoel geef. Tussen de eerste en vierde week zul je resultaat gaan zien. Na verloop van tijd zul je zien dat de voet weer helemaal herstelt en je af bent van je voetschimmel. Is dit niet het geval? Raadpleeg dan altijd je huisarts.

Hoe zwemmerseczeem voorkomen?

Hou je erg van zwemmen, maar wil je zwemmerseczeem voorkomen? Droog jezelf dan na het zwemmen goed af. Dat geldt voor je hele lichaam, in dit geval voor je voeten in het bijzonder. Draag na het zwemmen slippers, zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien. Met slippers zorg je ervoor dat warme, vochtige lucht niet blijft hangen in je sokken. Ook als je regelmatig een sportschool of sauna bezoekt, heb je meer kans op voetschimmel. Kleedkamers op dit soort locaties zijn ook plekken waar je een voetschimmel op kunt lopen. Vaak zijn kleedkamers hier aangrenzend aan warme ruimtes, waardoor de temperatuur relatief hoog ligt. De luchtvochtigheid is hier ook hoog doordat de douches zich bijvoorbeeld in dezelfde ruimte begeven als de kleedkamer. Dit laatste zie je met name bij sportscholen. Droog jezelf ook op dit soort plekken goed af en draag slippers na afloop. Zo kun je zwemmerseczeem voorkomen en hiermee vervelende klachten.