Hoe werkt een 3d-printer en wat kost het om te starten?

Hoe werkt een 3d-printer en wat kost het om te starten?

3D-printers zijn 3-dimensionale afdrukmachines. 3D-printers maken 3-dimensionale voorwerpen van een 3-dimensionaal digitaal model van het voorwerp, door opeenvolgende lagen hars, metaalpoeder of andere materialen neer te leggen. 3D-printen staat ook bekend als additieve vervaardiging.

De 3D-printtechnologie verandert veel industrieën, waaronder de auto-industrie, de lucht- en ruimtevaart en de geneeskunde. De eerste commerciële 3D-printer werd in 1989 te koop aangeboden, maar de technologie begon pas de laatste tien jaar populair te worden, nu de prijzen dalen en er voortdurend nieuwe toepassingen worden ontwikkeld.

Wat kan je met een 3D printer doen?

3D printers zijn 3-dimensionale machines die 3-dimensionale objecten printen. Deze apparaten kunnen worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden, waaronder prototyping, het modelleren van gebouwen of auto's voordat ze worden gebouwd, het maken van vervangende onderdelen voor machines of apparaten, het maken van modellen van de menselijke anatomie voor medische studenten om te bestuderen ... de lijst gaat maar door!

3D-printers kunnen ook 3-dimensionale voorwerpen printen die producten zoals speelgoed, juwelen en andere 3-dimensionale consumptiegoederen opleveren. 3D-printers werken door eerst een plastic filament te verhitten tot het smeltpunt en het dan te extruderen door een minuscuul mondstuk waar elke laag bovenop de andere wordt gelegd om een voorwerp 3-dimensionaal te maken. 3D-printers zijn er in alle soorten en maten, en de prijzen voor 3D-printers variëren naargelang de grootte, het type en de kenmerken van de printer.

Wat heb je nodig voor een 3D printer?

3D printers hebben meestal 3 belangrijke dingen nodig: uiteraard de 3D printer zelf, een 3D printer filament en een 3D model om te 3D printen.

Het 3D model kan op veel verschillende manieren gemaakt worden, variërend van gratis online 3D modelleerprogramma's zoals TinkerCAD of SketchUp, tot software die meer specifiek is voor 3 D-printers zoals MakerBot Print of de 3DCad-software van 3D Systems voor 3D-printen. 3D-modellen worden gemaakt door 3-dimensionale computerprogramma's, waardoor ze uniek zijn en vrij complex om te maken. Het is het beste om enige kennis te hebben van 3D modelleren voordat u aan de slag gaat met 3D printen.

Wat kost een 3D printer voor beginners?

3D printers voor beginners zijn niet meer zo duur als vroeger. In feite zijn er een heleboel 3D printers die zeer betaalbaar zijn voor mensen die net beginnen. Dit is een geweldige optie voor mensen die 3D printen willen uitproberen maar er toch niet veel geld aan willen uitgeven.

Er zijn 3D printers die minder dan honderd euro kosten, maar er zijn ook 3D printers die een paar duizend euro kosten. De prijs van de 3D printer hangt echt af van de functies die u zoekt. Als u net begint, is het misschien beter om een 3D printer te kopen die betaalbaarder is, zodat u kan wennen aan het 3D printen en beslissen of je het leuk vindt of niet.

Ook 3D printers voor kinderen kunnen een goede optie zijn, omdat 3D printers kinderen kunnen leren over 3D modelleren en ze iets leuks kunnen geven om te doen na school. 3D printers voor kinderen zijn minder duur dan 3D printers voor volwassenen, dus dit is een goede optie als je een kind hebt dat 3D printen wil proberen, maar je wilt niet veel geld uitgeven aan iets dat ze misschien niet gaan gebruiken.