5 populaire voedingssupplementen en hun werking

5 populaire voedingssupplementen en hun werking

Als je iedere dag probeert te eten volgens de ‘schijf van vijf’, kun je al snel erg gezond leven. Als je hiernaast zorgt voor wat inspanning en beweging, zit je al snel goed. In Nederland kun je veel gevarieerde voeding vinden in de winkels, waardoor het makkelijk is om elke dag goede voeding binnen te krijgen.

In de praktijk werkt dit meestal natuurlijk heel anders. Soms zit het leven even tegen, heb je het druk met school of werk, of heb je even geen motivatie om een gezonde levensstijl aan te houden. Om deze en meer redenen, kiezen veel Nederlanders ervoor om supplementen te gebruiken naast hun voeding. Hieronder lees je over de meest bekende supplementen.

Magnesium

Het gebruiken van magnesium, zeker samen met Vitamine D, zorgt voor een betere werking van de spieren en zenuwen. Het draagt ook bij aan het vormen van spieren en botten. Magnesium is dus een belangrijke stof in ons lichaam.

Visolie

Voor bijna iedereen kan visolie een bijdrage leveren. Het kan de algemene gezondheid versterken. Vooral voor onze hersenen, ons hart en het vetgehalte in ons bloed, is visolie erg belangrijk. Visolie bevat namelijk Omega-3 vetzuren die ons lichaam goed kan gebruiken.

Calcium

Iedereen kent de stof calcium natuurlijk wel. De stof is vooral belangrijk voor de bouw van onze botten en tanden. Hiernaast is het nog van belang voor de bloedstolling en de werking van spieren en zenuwen in ons lichaam. Calcium helpt zelfs bij de aanmaak van bepaalde hormonen en enzymen. Let wel op, want te veel calcium binnenkrijgen is ook niet goed.

Proteïne

Vooral voor sporters is proteïne erg belangrijk. Vaak nemen mensen dit als poeder, in de vorm van shakes. In proteïnepoeder zitten veel eiwitten, waardoor het helpt bij het groeien en herstellen van spieren. Vooral voor of na een workout is het goed om proteïne te gebruiken.

CBD-olie

Ook wel cannabisolie genoemd. Deze olie wordt gemaakt van de stof CBD, die je kunt vinden in wietplanten. CBD-olie heeft veel medische voordelen. Zo kan het gebruikt worden om pijn te verminderen, afvallen of helpen bij betere slaap. Ook bij veel andere lichamelijke klachten kan het volgens velen zorgen voor verbetering. CBD-olie kun je tegenwoordig zelfs thuis laten bezorgen, mocht je het een keer willen proberen.