De vrouw van Adolf Hitler

De vrouw van Adolf Hitler

Eva Braun.

Eva Anna Paula Braun werd op 6 februari 1912 geboren in München. Ze was de minnares, en later echtgenote van de Adolf Hitler. Op 30 april 1945 pleegden ze samen zelfmoord in zijn bunker. Eva Braun nam giftige pillen in, Adolf Hitler schoot zichzelf door het hoofd.

Familie

Op 6 februari 1912 wordt Eva Braun geboren in München. Ze is de middelste van drie kinderen van leraar Friedrich (Fritz) Braun en naaister Franziska (Fanny) Braun- Kranbürger.

Opleiding

Na de basisschool ging Eva Braun naar het Katholiek Lyceum in München. Het sportieve, blonde meisje hield van skiën, klimmen en dansen. Bovendien was ze een goede studente. Na de middelbare school volgde Eva Braun een eenjarige handelsopleiding in een klooster in Simbach am Inn. Hierna werkte ze een korte tijd op kantoor om vervolgens in de fotostudio van Heinrich Hoffmann te gaan werken. Heinrich Hoffmann blijkt een goede vriend van Adolf Hitler te zijn.

Adolf Hitler

In 1929 leerde ze Adolf Hitler kennen. Aan haar zus omschreef ze Adolf Hitler als “een heer van zekere leeftijd met een grappige snor en een hoed’. Ze was dolverliefd op hem en stopt een liefdesbrief in zijn jaszak. Omdat ze niet zijn enige vriendin blijkt te zijn en meer aandacht wilde doet ze in 1932 een zelfmoordpoging, Eva Braun schiet zichzelf door het hoofd, maar de dokters hebben haar gered.

Minnares

Na haar zelfmoordpoging besteedde Adolf Hitler meer aandacht aan haar. Zijn nichtje, Geli Raubal, pleegde ook zelfmoord. Omdat hij niet wilde dat deze zaken aan elkaar zouden worden gelinkt gaat Eva Braun in zijn flat in München wonen, als zijn minnares.

Tweede zelfmoordpoging

Adolf Hitler was erg druk, Eva Braun kreeg hierdoor opnieuw weinig aandacht. In haar dagboek schreef ze hoe eenzaam ze zich voelde. Drie jaar na haar eerste zelfmoordpoging probeert ze opnieuw een einde aan haar leven te maken. Nu met een overdosis slaappillen. Ze wordt gered en krijgt een villa in een buitenwijk van München. Een jaar later, in 1936, gaat ze bij Adolf op de Berghof ( zijn woonhuis) wonen.

Trouwen

In april 1945 komen de geallieerden dichterbij en gaat Eva Braun samen met Adolf Hitler in zijn bunker wonen. In de nacht van 28 op 29 april trouwen ze met elkaar.

Dood

Op 30 april 1945 pleegden ze samen zelfmoord in de bunker. Eva Braun nam giftige pillen in, Adolf Hitler schoot zichzelf door het hoofd. Beiden lichamen worden verbrand en begraven op het hoofdterrein van de Sovjet-Russische contraspionage in het Oost-Duitse Maagdenburg. In 1970 worden de overblijfselen opgegraven en gecremeerd. Hun as wordt in het riviertje de Elbe uitgestrooid.