Zo richt je een gezellige lunchruimte in op kantoor

Zo richt je een gezellige lunchruimte in op kantoor

Een gezellige lunchruimte op kantoor is belangrijk voor de werksfeer en het welzijn van de medewerkers. Het is een plek waar collega's kunnen ontspannen, bijpraten en genieten van een maaltijd. Het inrichten van een aantrekkelijke lunchruimte kan ervoor zorgen dat medewerkers zich meer welkom voelen en het kan ook de creativiteit en productiviteit stimuleren. In dit artikel geven we tips en ideeën over hoe je een gezellige lunchruimte op kantoor kunt creëren, inclusief de top 10 beste barstoelen.

Creëer een ontspannen sfeer

Een ontspannen sfeer is essentieel voor een gezellige lunchruimte. Kies voor een kleurenschema dat rust en comfort uitstraalt, zoals neutrale tinten of zachte pastelkleuren. Richt de ruimte in met comfortabele stoelen en banken, zodat medewerkers kunnen genieten van hun maaltijd zonder zich ongemakkelijk te voelen.

Zorg voor voldoende ruimte

Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben in de lunchruimte, zodat medewerkers comfortabel kunnen zitten en bewegen. Zorg ervoor dat er genoeg zitplaatsen zijn voor iedereen en dat er voldoende tafels zijn om het eten op neer te zetten. Overweeg ook om verschillende soorten zitplaatsen aan te bieden, zoals eettafels, hoge tafels met barkrukken en loungebanken.

Verlichting

De juiste verlichting kan de sfeer in de lunchruimte enorm verbeteren. Kies voor zachte en warme verlichting om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Vermijd fel TL-licht, omdat dit als onprettig ervaren kan worden tijdens de lunchpauze.

Ruimte voor persoonlijkheid

Geef medewerkers de mogelijkheid om hun persoonlijke touch toe te voegen aan de lunchruimte. Hang bijvoorbeeld foto's op van teamuitjes, plaats planten en zorg voor een whiteboard waar mensen leuke berichtjes op kunnen achterlaten. Op deze manier voelen medewerkers zich meer betrokken bij de ruimte en wordt het een persoonlijke en gezellige plek.

Verschillende zitgelegenheden

Het is belangrijk om verschillende soorten zitgelegenheden aan te bieden in de lunchruimte, zodat medewerkers zelf kunnen kiezen waar ze willen zitten. Naast eettafels en stoelen, kunnen hoge tafels met barkrukken en loungebanken een goede aanvulling zijn. Deze variatie zorgt voor een informele sfeer en biedt medewerkers de mogelijkheid om te kiezen op basis van hun persoonlijke voorkeur.

Barstoelen gebruiken

Barstoelen kunnen een leuke toevoeging zijn aan de lunchruimte. Ze bieden een extra zithoek en kunnen de ruimte een moderne en trendy uitstraling geven. Bekijk hier de top 10 beste barstoelen die je vandaag nog kunt bestellen. Kies een model dat past bij de stijl en het thema van de lunchruimte, en zorg ervoor dat de barstoelen comfortabel zijn om op te zitten.

Voorzie van faciliteiten

Naast comfortabele zitplaatsen, is het ook belangrijk om de lunchruimte te voorzien van de nodige faciliteiten. Denk aan een waterkoker, een magnetron, een koelkast en een koffiezetapparaat. Hierdoor kunnen medewerkers makkelijk hun eigen maaltijden bereiden en opwarmen. Zorg ook voor voldoende servies, bestek en glazen, zodat iedereen hiervan gebruik kan maken.

Schoonmaak en onderhoud

Een gezellige lunchruimte moet ook schoon, opgeruimd en goed onderhouden worden. Zorg ervoor dat er regelmatig schoongemaakt wordt en dat er voldoende prullenbakken aanwezig zijn. Zorg er ook voor dat kapotte stoelen of tafels snel gerepareerd worden, zodat medewerkers altijd kunnen genieten van een comfortabele lunchruimte.

Een gezellige lunchruimte op kantoor kan bijdragen aan een goede werksfeer en het welzijn van de medewerkers. Door te zorgen voor een ontspannen sfeer, voldoende ruimte, de juiste verlichting en verschillende zitgelegenheden, creëer je een gezellige lunchomgeving. Daarnaast kunnen de top 10 beste barstoelen een leuke en trendy toevoeging zijn aan de lunchruimte. Vergeet ook niet de nodige faciliteiten aan te bieden en de lunchruimte regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. Met deze tips kun je een gezellige lunchruimte inrichten waar medewerkers graag tijd doorbrengen.