Wat wordt er gevierd met Kerst?

Wat wordt er gevierd met Kerst?

Kerstmis is een van de oudste en meest populaire feestdagen ter wereld. Het wordt gevierd door miljoenen mensen over de hele wereld en heeft een diepe betekenis voor verschillende religies en culturen. Maar wat wordt er nu eigenlijk gevierd met Kerst? In dit artikel duiken we in de geschiedenis en betekenissen van deze bijzondere feestdag.

De geboorte van Jezus

Voor christenen staat Kerst in het teken van de geboorte van Jezus Christus. Volgens het christelijke geloof werd Jezus op 25 december geboren in een stal in Bethlehem. De geboorte van Jezus wordt gezien als een belangrijk moment in de geschiedenis, omdat hij wordt beschouwd als de zoon van God en de verlosser van de mensheid. Met Kerst herdenken christenen dit heilige moment en vieren ze de komst van Jezus op aarde.

Het kerstverhaal

Het kerstverhaal, zoals beschreven in de Bijbel, vertelt het verhaal van de geboorte van Jezus. Maria en Jozef reisden naar Bethlehem omdat ze zich moesten laten registreren voor een volkstelling. Bij aankomst in Bethlehem was er geen plek in de herberg, dus Maria moest bevallen in een stal. Engel kondigde de geboorte van Jezus aan aan de herders, die vervolgens naar de stal gingen om hem te aanbidden. Drie wijzen uit het Oosten, geleid door een ster, brachten geschenken naar Jezus. Dit verhaal wordt vaak opgevoerd in kerstspelen en nagespeeld in kerststallen.

Het feest van het licht

Voor veel mensen heeft Kerst ook een symbolische betekenis als het feest van het licht. In de donkerste tijd van het jaar, rond de winterzonnewende, worden kerstbomen versierd met lichtjes en worden huizen en straten verlicht met kaarsen en kerstverlichting. Het licht symboliseert hoop, warmte en vreugde in een periode waarin de dagen kort zijn en de nachten lang. Het is een tijd om samen te komen, te genieten van elkaars gezelschap en het licht te vieren. Nu al in zin de kerstdagen? Datum eerste Kerstdag het liefste nu al in je agenda noteren? Check online wanneer de kerstdagen zijn, dan weet je precies waar je aan toe bent. En je kunt natuurlijk alvast familie en vrienden uitnodigen om lekker samen van de Kerst te genieten!