Waarom iedere sporter BCAA poeder zou moeten nemen

Waarom iedere sporter BCAA poeder zou moeten nemen

Sporten is voor sommige mensen meer dan alleen maar zichzelf in conditie te houden. Ze geniet ervan om telkens hun grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf te halen. Dat betekent dat ze dus ook verstandig en verantwoord om moeten gaan met alles wat met sportief en gezond leven te maken heeft. Uiteraard let je op je dagelijkse voeding en weet je hoe belangrijk het is om gevarieerd te eten. Alles wat je nodig hebt om echt te kunnen presteren, haal je in principe uit je dagelijkse voeding. Toch is het vaak erg verstandig om je voeding te verrijken met kwalitatief zeer goede supplementen. BCAA is een van deze supplementen die je kunnen helpen bij het trainen. Je kunt dit supplement het beste bij innemen voor of na de training. Het hangt van je gekozen doel af wel moment voor jou het meest efficiënt is.

Wat is BCAA?

BCAA is een afkorting van de Engelstalige term Branched Chain Amino Acids. Je weet waarschijnlijk dat eiwitten, de belangrijkste bouwstoffen voor je lichaam, opgebouwd zijn uit een twintigtal aminozuren. Je lichaam kan een aantal aminozuren zelf produceren. Er zijn echter ook een aantal essentiële aminozuren. We noemen ze essentieel, omdat ze absoluut in je voeding moeten zitten; je kunt eenvoudigweg niet zonder ze. De aminozuren valine, leucine en isoleucine behoren hiertoe. Deze drie aminozuren staan ook bekend als branched chain amino acids. Daar komt ook nog eens bij dat ze tot 70% van je totale spiereiwit uitmaken. Als er stoffen zijn waarvan je geen tekorten moet oplopen, zijn het deze drie aminozuren wel. In dierlijk spierweefsel komen ze in voldoende mate voor. Ook in plantaardig eiwit zijn ze ruim aanwezig. Toch komt het voor dat je dagelijkse voedsel net niet de optimale hoeveelheid bevat.

Wanneer is het verstandig om BCAA als supplement te nemen?

Als je intensief traint en veel sport, vraag je veel van je spieren. Die spiergroepen waaraan je de hoogste eisen stelt, zullen sterker worden en in volume toenemen. Daarnaast zorgt sporten en trainen ook voor kleine beschadigingen aan je spieren, die moeten herstellen. Voor dit alles heb je voldoende eiwitten en aminozuren nodig, het liefst in de juiste verhouding. Ook als je herstelt van een flinke blessure of een ziekte, kan je lichaam behoefte hebben aan extra bouwstoffen. Juist in deze situaties kan een BCAA supplement je veel voordeel opleveren. Je herstelt goed en verantwoord, je spieren kunnen eerder in topconditie komen en je bereikt je sportieve doelen sneller dan zonder supplement.

BCAA online heel eenvoudig bestellen

Meer eiwitten eten als je sport, is niet altijd een goede oplossing. Je krijgt immers ook stoffen binnen waar je minder behoefte aan hebt. Echter, met BCAA als supplement krijg je precies waar je lichaam om vraagt en die kun je ook heel eenvoudig online bestellen. Betrouwbare leveranciers zorgen voor BCAA van een zeer hoge zuiverheidsgraad, in poedervorm. Neem na het sporten een verkwikkende eiwitshake, met BCAA als belangrijk bestanddeel. Je kunt zelf de hoeveelheid doseren.